Η απόφαση για ένα τατουάζ τις περισσότερες φορές παραπέμπει στη θύμηση μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής ή κάποιου αγαπημένου προσώπου. Συνδυάζοντας την τέχνη της δερματοστιξίας με την εξέλιξη της τεχνολογίας, γεννήθηκαν τα Soundwave Tattoos: μια νέα γενιά τατουάζ που πέρα από την ανάμνηση ενός γεγονότος ή ενός προσώπου μπορούν να κλειδώσουν για πάντα στο δέρμα μια μελωδία ή μια… φωνή!
Η πρωτότυπη ιδέα δημιουργήθηκε από τον tattoo artist Νέιτ Σίγκαρντ, ο οποίος δημιούργησε τo Skin Motion: ένα app που επιτρέπει την ανάγνωση των ηχητικών τατουάζ αναπαράγοντας το ηχητικό μήνυμα που κρύβουν. Η πρωτότυπη τεχνική λειτουργεί ως εξής: τα ηχητικά κύματα ζωγραφίζονται στο δέρμα, αφού έχουν προηγουμένως καταχωρηθεί στην ειδική εφαρμογή. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κάμερας ενός smartphone, η εφαρμογή διαβάζει και αναγνωρίζει το ηχητικό μοτίβο, αναπαράγοντας τον ήχο, τη μελωδία ή τη φωνή που αντιπροσωπεύει.
To app για ηχητικά τατουάζ αναμένεται να διατεθεί στο κοινό μέσα στο καλοκαίρι του 2017. Με αφορμή την ιδέα του, ο Σίγκαρντ έχει δημιουργήσει μια σχολή εκπαίδευσης για τους ενδιαφερόμενους tattoo artists όπου θα διδάσκει την τέχνη των… ζωντανών Soundwave Tattoos.

Αρωματικό… νερό

Λίγο η αγχωτική καθημερινότητα, λίγο η αμέλεια της διατροφής και της σωματικής υγείας μας, η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν πίνει αρκετό νερό. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που δηλώνουν ότι «βαριούνται» το νερό και προτιμούν κάτι με γεύση. Το Flavour Bottle δημιουργήθηκε ακριβώς για να δώσει… γεύση στο νερό.

Χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, γλυκαντικών ουσιών, θερμίδων και άλλων πρόσθετων ουσιών, το μπουκάλι χαρίζει στο νερό τη γεύση της αρεσκείας μας χάρη στο αρωματικό του καπάκι. Το μυστικό του κρύβεται σε αρωματικά έλαια, εγκεκριμένα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές και αμερικανικές Αρχές, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη στην αγορά των ποτών και χαρίζουν στον χρήστη την ψευδαίσθηση της γεύσης μέσω της όσφρησης. Τα καπάκια με άρωμα σταφύλι, καρπούζι, φράουλα, πορτοκάλι και κόλα έχουν διάρκεια ζωής 6-12 μήνες.

Αυτή τη στιγμή το Flavour Bottle βρίσκεται σε φάση προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω Kickstarter.



Προσωπική βοηθός εν δράσει

Ονομάζεται Invoke και είναι η νέα ψηφιακή βοηθός που δημιούργησε η Harman Kardon σε συνεργασία με τη Microsoft. H συσκευή που θυμίζει ηχείο είναι εξοπλισμένη με επτά μικρόφωνα καλύπτοντας μια ακτίνα 360 μοιρών, διαθέτει τεχνολογία SONIQUE για αναγνώριση φωνής εξ αποστάσεως – ακόμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα – και νοημοσύνη Cortana της Microsoft με αποτέλεσμα να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του χρήστη.

«Η τεχνολογία που βασίζεται σε φωνητικές εντολές είναι το μέλλον. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη Microsoft και μέσω της έξυπνης τεχνολογίας, του ήχου υψηλής ποιότητας και του εντυπωσιακού σχεδιασμού, ανεβάζουμε τον πήχη της δικτυωμένης ζωής» δήλωσε ο πρόεδρος του Lifestyle Audio Division της Harman, Μάικλ Μάουζερ.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, η Cortana της Microsoft αποτελεί την πιο «παραγωγική» ψηφιακή βοηθό της αγοράς καθώς χρησιμοποιείται από περισσότερους από 145 εκατ. χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών συσκευών.

Το Invoke μπορεί να παίζει μουσική, να διαχειρίζεται ημερολόγια, υποχρεώσεις και δραστηριότητες, να βάζει υπενθυμίσεις, να ελέγχει την κυκλοφοριακή κίνηση στους δρόμους και να ενημερώνει τον κάτοχό του γύρω από τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας, ενώ παράλληλα του επιτρέπει να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Skype.

AI στο μυαλό

Μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης ικανή να γνωρίζει τι βλέπουμε κάθε φορά διαβάζοντας τα εγκεφαλικά κύματα ανέπτυξαν κινέζοι ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών στο Πεκίνο. Η μελέτη των ειδικών αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της τηλεπαθητικής σύνδεσης ανθρώπου – υπολογιστή και θα μπορούσε, όπως αναφέρουν, να οδηγήσει στην αποκωδικοποίηση νοητικών εικόνων ή ακόμη και ονείρων.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών το σύστημα κατάφερε να σχεδιάσει με ακρίβεια τα σύμβολα που έβλεπαν οι εθελοντές ενόσω υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI). Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται στη δυνατότητα του νέου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης να διαβάζει τη δραστηριότητα του οπτικού φλοιού του εγκεφάλου, αποκωδικοποιώντας έτσι τι βλέπουμε κάθε φορά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ