25-28 Απριλίου
Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής


Συνεδριακο Κεντρο Νοησις, 6o χλμ. Θεσσαλονικης – Θερμης
Το 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής πραγματοποιείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Συμμετέχουν περισσότεροι από 2.700 μαθητές, προερχόμενοι από 150 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και όμορες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Με την καθοδήγηση 400 εκπαιδευτικών τους, θα παρουσιάσουν 240 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, τη ρομποτική, αυτοματισμούς και ερευνητικά projects. Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην ιστοσελίδα www.math-syn-pli.gr. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.noesis.edu.gr/9o_mathitiko_synedrio_pliroforikis/.
26 Απριλίου
Ομιλία για τις αισθήσεις των φυτών


Μουσειο Γουλανδρη Φυσικης Ιστοριας Λεβίδου 13, Κηφισιά
Ο κύκλος ομιλιών-μαθημάτων με θέμα «Τα Φυτά: Από τον Θεόφραστο έως τον Λινναίο» συνεχίζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα. Η ομιλία με τίτλο «Οι Αισθήσεις των Φυτών: οι τεχνολογικές πρόοδοι αποκαλύπτουν το μυστικό κόσμο των φυτών» θα δοθεί από τη δρα Ιωάννα Σουφλέρη, μοριακή βιολόγο και αρθρογράφο στο ΒΗΜΑScience. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

28 Απριλίου

Επιστημονική εκδήλωση για τις πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες – Παιδιατρική Ανοσολογία
Αίθουσα Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13

Επιστημονική εκδήλωση με διεθνή συμμετοχή οργανώνει το Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας, Ειδικό Κέντρο και Κέντρο Αναφοράς Πρωτοπαθών Ανοσοανεπαρκειών-Παιδιατρικής Ανοσολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από τις 14.30 ως τις 18.00. Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανοσολογίας που είναι η 29η Απριλίου καθώς και της εβδομάδας 22-29 Απριλίου που είναι αφιερωμένη στις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναγόρευση του δρος Luigi Notarangelo από το Εθνικό Ινστιτούτο για τις Αλλεργίες και τις Μεταδοτικές Νόσους των ΗΠΑ σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

28-29 Απριλίου


Συνέδριο «Παιδί & Πληροφορία»


Αναγνωστικη Εταιρεια Κερκυρας, Καποδιστριου 120, Κερκυρα
Η Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει το διήμερο διεπιστημονικό συνέδριο «Παιδί και Πληροφορία: Αναζητήσεις και Προσεγγίσεις Ιστορίας, Δικαίου – Δεοντολογίας, Πολιτισμού». Για τη θεματική του συνεδρίου, το πλήρες πρόγραμμα και λεπτομέρειες συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://events.ihrc.gr/infokid2017/.
28-30 Απριλίου
Συνέδριο ΤΠΕ-Ε στη Σύρο


Πανεπιστημιο Αιγαιου & Πνευματικο Κεντρο, Ερμουπολη Συρου
Η Ελληνική Ενωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος», το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Σύλλογος Επιμορφωτών για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, συνδιοργανώνουν το 9ο Συνέδριο ΤΠΕ-Ε. Σκοπός του συνεδρίου είναι ο προβληματισμός και ο διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των «Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (ΤΠΕ-Ε), καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές τους που διαμορφώνονται στη σχολική πραγματικότητα. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κατεύθυνση ανάδειξης των θεμάτων διδακτικής μεθοδολογίας κατά την αξιοποίηση των ΤΠΕ. Λεπτομέρειες στο http://e-diktyo.eu.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ