Από τους δρόμους στις θάλασσες αποφάσισε να μεταφέρει η γαλλική Bugatti τη γοητεία και τις ιλιγγιώδεις επιδόσεις της. Ο λόγος για το εικοσάμετρο σκάφος Niniette 66, το οποίο βασίστηκε στη σιλουέτα του υπεραυτοκινήτου της εταιρείας Chiron, αξίας 2,4 εκατ. ευρώ.
Το κομψό σκάφος μοντέρνου σχεδιασμού θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, ενώ στο κατάστρωμα θα διαθέτει λεπτομέρειες από μάρμαρο και δέρμα. Το Niniette υπόσχεται τελική ταχύτητα 44 κόμβων –δηλαδή περίπου 80 χλμ./ώρα. Το Jacuzzi, το μπαρ σαμπάνιας, το τζάκι αλλά και η σουίτα για δύο «φωνάζουν» πολυτέλεια που θα μπορούσε να παραπέμπει σε ταινία του Τζέιμς Μποντ.

«Το Niniette αποτελεί ένα γνήσιο μέλος της οικογένειας της Bugatti. Ακόμα και από μεγάλη απόσταση, μπαίνοντας στο λιμάνι το Niniette θα ξεχωρίζει ως μια γνήσια Bugatti
» αναφέρει ο διευθυντής σχεδίου της εταιρείας, Ετιέν Σαλομέ.
Για την ώρα η τιμή του νέου υδρόβιου μέλους της οικογένειας Bugatti δεν έχει ανακοινωθεί. Η κατασκευή των αυστηρά 66 Niniette έχει ήδη αρχίσει και η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018.

Λογισμικό συνθέτει μουσική μόνο για εμας!

Η μουσική ως γνωστόν ακολουθεί μια σειρά από μοτίβα, ικανά να φέρνουν στην επιφάνεια συναισθήματα και ευαισθησίες, πυροδοτώντας έτσι τις φυσικές αντιδράσεις των ακροατών. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, ανέπτυξαν μια συσκευή τεχνητής νοημοσύνης που φοριέται στο κεφάλι και με τη βοήθεια αισθητήρων καταγράφει τα εγκεφαλικά κύματα των χρηστών, «διαβάζοντας» έτσι τη συναισθηματική τους κατάσταση. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος. Στη συνέχεια με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει, η συσκευή συνθέτει νέα κομμάτια με στόχο να προκαλέσει νέα συναισθήματα στους ακροατές.

«Η νέα συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον χώρο της υγείας για να δημιουργεί ευεξία στους ασθενείς ή ακόμα για να τους παροτρύνει να ασκούνται συχνά» αναφέρει ο δρ Μασαγιούκι Νουμάο.

Ρομπότ διδάσκει κώδικα

Ενα ρομποτικό σκυλάκι με γνώσεις… κώδικα, ονόματι Proto Max, παρουσίασε η Hasbro. Το νέο εκπαιδευτικό παιχνίδι, σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, δημιουργήθηκε για να μαθαίνει στα παιδιά τη μαγεία του προγραμματισμού μέσα από την ψυχαγωγία. Στόχος των νεαρών προγραμματιστών θα είναι, εκμεταλλευόμενοι τον κώδικα, να χαρίσουν στο αγαπημένο τους σκυλάκι την προσωπικότητά του.

Ο Proto Max συνοδεύεται από ένα app, μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν προχωρήσουν σε αλλαγές ως προς την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο του.

Ο εκφραστικός hi-tech σκυλάκος της Hasbro είναι προγραμματισμένος ώστε να παράγει 400 ήχους και να κουνάει τα μάτια του με 100 διαφορετικούς τρόπους. Τα μάτια του μάλιστα, αποτελούνται από οθόνες LCD 2,6 ιντσών.
Το ρομποτικό κατοικίδιο με τιμή στα 120 δολάρια – δηλαδή περίπου 111 ευρώ – απευθύνεται σε παιδιά από έξι ετών και άνω.

Εκτυπωμένο τυρί!

Ομάδα διατροφικών επιστημόνων από το University College Cork στην Ιρλανδία εκτύπωσε τυρί με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή. Το νέο είδος τυριού είναι πιο μαλακό, πιο… τρεμουλιαστό και πιο ρευστό κατά 45%-49% όταν λιώνει, συγκριτικά με άλλες επεξεργασμένες ποικιλίες.

Οπως αναφέρουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Science Direct», το εκτυπωμένο τυρί ρευστοποιούνταν στους 75 βαθμούς Κελσίου και είχε ελαφρώς σκουρότερο χρώμα σε σχέση με τα υπόλοιπα τυριά.
Το τυρί που προκύπτει από τον 3D εκτυπωτή θα μπορούσε να βοηθήσει τους ειδικούς που ασχολούνται με την ανάπτυξη πρώτων υλών τρισδιάστατης εκτύπωσης ώστε να δημιουργήσουν νέα προϊόντα για την κουζίνα του μέλλοντος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ