Πέρα από φίλους και κοντινά ασύρματα δίκτυα, το Facebook θα μας προτείνει πλέον και μέρη για διακοπές και ξεκούραση. Ο λόγος για τη νέα υπηρεσία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης City Guides, η οποία θα προτείνει στους χρήστες ταξιδιωτικούς προορισμούς με βάση τις πιο πρόσφατες εξορμήσεις των κοντινών τους φίλων.

Συγκεκριμένα, το City Guides θα αποκαλύπτει μια λίστα με τις πόλεις στις οποίες είχαν ταξιδέψει τα κοντινά τους πρόσωπα σε συνδυασμό με μια σειρά από μαγαζιά, εστιατόρια και άλλα σημεία που είχαν επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί. Επιπλέον, θα επιτρέπει στους χρήστες του μπλε δικτύου να αποθηκεύσουν τις επιλογές τους και να φτιάξουν σιγά-σιγά τον δικό τους ταξιδιωτικό οδηγό, ώστε με την πρώτη ευκαιρία να έχουν συγκεντρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το επόμενο ταξίδι τους.

Το Facebook φαίνεται πως εκτός από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανοίγεται σημαντικά και στο κομμάτι των προτάσεων, με σκοπό τα μέλη του να μη φεύγουν από τη σελίδα του ακόμη και αν αναζητούν… εργασία. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, αποκάλυψε το εργαλείο Jobs, το οποίο επιτρέπει το «ψάρεμα» καταρτισμένων επαγγελματιών από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την ώρα στις ΗΠΑ.

Οχημα από 3D εκτυπωτή

Φανταστείτε να μπορούσατε να επιλέξετε τη μηχανή, το τιμόνι και τους τροχούς των ονείρων σας και να τα συναρμολογούσατε, φτιάχνοντας το ιδανικό αυτοκίνητο για τις ανάγκες σας. Σύμφωνα με τη Ford, τα πράγματα στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως φαίνεται, θα πάρουν αυτή την τροπή. Ο αμερικανικός κολοσσός μάλιστα δημιούργησε έναν γιγάντιο τρισδιάστατο εκτυπωτή που θα εκτυπώνει σχεδόν όλα τα εξαρτήματα των οχημάτων του.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η εντυπωσιακή της εφεύρεση δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και στην εκτύπωση οικονομικών, μικρών οχημάτων πόλης. Το προηγμένο σύστημα της Ford, Stratasys Infinite Build, θα μπορούσε ακόμη να εκτυπώνει εξαρτήματα αυτοκινήτων σχεδιασμένα με σκοπό την εξοικονόμηση καυσίμων.
«Με την τεχνολογία Infinite Build, έχουμε τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε μέρη και εξαρτήματα, γεγονός που μας κάνει πιο ευέλικτους σε ειδικές σχεδιαστικές προσαρμογές» εξηγεί η Ελεν Λι, επικεφαλής στο ερευνητικό τεχνικό τμήμα της Ford.



Αλλαγή σεναρίου από το τηλεκοντρόλ

Μια τεχνολογία που θα επιτρέπει στον τηλεθεατή να συμμετέχει στην εξέλιξη του σεναρίου της ταινίας ή της σειράς που παρακολουθεί φημολογείται ότι αναπτύσσει το Netflix. Η δημοφιλής υπηρεσία streaming τηλεοπτικού περιεχομένου –και δημιουργός των αγαπημένων σειρών «The Crown» και «House of Cards» –εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να φέρει τη δύναμη της ανατροπής του σεναρίου στα δάχτυλα των τηλεθεατών και μάλιστα στο πάτημα του… τηλεκοντρόλ.

Η αμερικανική εταιρεία αυτή τη στιγμή ακούγεται ότι δουλεύει για την προσαρμογή των σεναρίων στην επιλογή των τηλεθεατών κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης. Ετσι, το περιεχόμενο θα είναι εκεί και ο κόσμος θα είναι σε θέση να επιλέγει την εξέλιξη της ιστορίας: αν θέλει, για παράδειγμα, να έχει καλό ή κακό τέλος.
«Από τη στιγμή που θα έχουμε διάδραση, θα μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Netflix Ριντ Χέιστινγκς, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο του ότι η εταιρεία οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ρομπότ στη Φουκουσίμα

Σε μια στρατιά από «έξυπνα» ρομπότ έχει ανατεθεί η μελέτη των επιπέδων ραδιενέργειας του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Ωστόσο, τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι τόσο υψηλά μέσα στον χώρο που τα ρομπότ αποτυγχάνουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ιδιοκτήτριας εταιρείας Tokyo Electric Power Co (TEPCO), εξαιτίας της υψηλής ραδιενέργειας τα ρομπότ δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τον πυρήνα του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού.
Στόχος των ειδικών τώρα είναι η δημιουργία νέων, ανθεκτικότερων ρομπότ, ικανών να αντεπεξέρχονται στα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας αλλά και να εντοπίζουν και να αξιολογούν την κατάσταση των κατεστραμμένων ράβδων καυσίμων που βρίσκονται εντός του σταθμού.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ