Τις δυνάμεις της με τη Lego ένωσε η BMW και το αποτέλεσμα είναι ένα φουτουριστικό concept μιας… ιπτάμενης μηχανής μεγάλου κυβισμού! Η μηχανή για σούζες στον αέρα Hover Ride έχει βασιστεί στο μοντέλο της Lego Technic BMW R1200 GS και αποτελείται από 603 κομμάτια, όπως ακριβώς και η συναρμολογούμενη μινιατούρα.
Με πυρήνα το υπαρκτό μοντέλο της Lego, οι μηχανικοί της μονάδας εκπαίδευσης του γερμανικού κολοσσού, BMW Junior, στο Μόναχο, δημιούργησαν ένα όχημα από το μέλλον. Μετατρέποντας μάλιστα το στεφάνι του μπροστινού τροχού σε… έλικα κατάφεραν να φτιάξουν μια ιπτάμενη μηχανή.
«Η BMW Motorrad προσέγγισε τον όμιλο Lego με την ιδέα της συνεργασίας, ακριβώς επειδή οι δύο εταιρείες έχουν αρκετά κοινά μεταξύ τους: και οι δύο συνδυάζουν επιτυχώς την καινοτομία και την παράδοση στα προϊόντα τους, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες τόσο σε άτομα μικρής όσο και μεγαλύτερης ηλικίας στον κόσμο» αναφέρει ο Χάινερ Φάουστ, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW Motorrad.
«Η ανάπτυξη ενός φανταστικού μοντέλου με βάση τα μέρη του Lego Technic BMW R1200 GS Adventure set ήταν μια πραγματικά φοβερή ιδέα και μια ιδιαίτερα δημιουργική πρόκληση» εξηγεί από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Μπακάν, επικεφαλής σχεδιασμού της BMW.

H Polaroid ξαναχτυπά εις διπλούν!

Με το δεδομένο ότι όλοι οι χρήστες smartphone έχουν γίνει εν δυνάμει φωτογράφοι, η Polaroid ετοιμάζεται να υποδεχθεί το καλοκαίρι δυναμικά. Ο λόγος για τη νέα φωτογραφική μηχανή Pop, η οποία πέρα από την απαθανάτιση λήψεων ανά πάσα στιγμή, αναλαμβάνει και την εκτύπωσή τους, και μάλιστα στο αυθεντικό μέγεθος της Polaroid. Η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής τεσσάρων ιντσών, ανάλυση 20 MP και δυνατότητα εγγραφής βίντεο στα 1080 p/720 p, ενώ υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi με όλες τις «έξυπνες» συσκευές.

Επιπλέον, η Polaroid ανακοίνωσε την κάμερα ασφαλείας Hoop. Με μοντέρνο σχεδιασμό και εύκολο μενού εντολών, η στρογγυλή «δικτυωμένη» κάμερα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με ανάλυση 1080p, υποστηρίζει μεταξύ άλλων και νυχτερινή λήψη, ενώ το οπτικό της πεδίο αγγίζει τις 140 μοίρες. Λειτουργεί μέσω ρεύματος ή μπαταρίας και υπόσχεται να προσφέρει μια οικονομική λύση στην οικιακή ασφάλεια χωρίς περίπλοκη εγκατάσταση. Το Polaroid Hoop αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά μέσω της Westnet τον Απρίλιο, ενώ το Pop πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Barbie σε… ολόγραμμα

Από πριγκίπισσα μέχρι αστροναύτης, η Barbie τα τελευταία 50 χρόνια παραμένει πρωταγωνίστρια στις καρδιές των κοριτσιών. Ακολουθώντας τον παλμό της hi-tech εποχής, η Mattel αποφάσισε να δημιουργήσει μια «ζωντανή» κούκλα που ζει κυριολεκτικά κλεισμένη σε μια γυάλα… αφού πρόκειται για το τρισδιάστατο ολογραφικό της μοντέλο σε ρόλο ψηφιακής βοηθού. Τα παιδιά, σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, θα μπορούν να δίνουν στη Hello Holo Barbie προφορικές εντολές, να της αλλάζουν την εμφάνιση, π.χ. μαλλιά και χρώμα δέρματος, και τα ψηφιακά της ρούχα. Από την πλευρά της, εκείνη θα είναι σε θέση να τους υπενθυμίζει πράγματα, να απαντάει σε ερωτήσεις και να χορεύει σε συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια.

Με το Hello Barbie, η ολογραφική κούκλα ξυπνάει και είναι έτοιμη να λάβει εντολές. Με αφορμή μάλιστα τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν στη Γερμανία πριν από μερικές ημέρες γύρω από τον κίνδυνο παρακολούθησης των παιδιών από τη δικτυωμένη κούκλα Cayla, η Mattel επισημαίνει ότι η νέα Barbie δεν διαθέτει κάμερα.

Ενα πατίνι με τα όλα του

Επειτα από την τεράστια επιτυχία του DOC Hoverboard, η ιταλική Nilox παρουσιάζει το DOC Skate: ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι για εύκολες και διασκεδαστικές μετακινήσεις στην πόλη. Το νέο υπερσύγχρονο πατίνι είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο, επιταχυντή και έναν αλγόριθμο, προκειμένου να προσφέρει στον αναβάτη την αίσθηση ότι κάνει σερφ πάνω σε «ηλεκτρικό» κύμα, ενώ συνοδεύεται από ένα μικρό τηλεχειριστήριο, με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης επιλέγει την κατεύθυνση κίνησης (εμπρός/πίσω).

Το DOC Skate διαθέτει δύο τύπους λειτουργίας, χαμηλής και υψηλής ταχύτητας, που μεταφράζονται σε ταχύτητες 6 χλμ./ώρα και 15 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Η φόρτισή του απαιτεί μόλις 2,5 ώρες και του χαρίζει αυτονομία κίνησης 25 χλμ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ