Μια εντολή μέσω μικροφώνου αρκεί και το photoshop παίρνει φωτιά! Ο λόγος για το νέο concept της Adobe, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε φωνητικές εντολές για το ρετουσάρισμα των φωτογραφιών, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να σηκώσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι.
Η τεχνολογία, σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, επικεντρώνεται σε έναν ψηφιακό «βοηθό» ο οποίος δέχεται και εκτελεί φωνητικές εντολές. Στο βίντεο που αποκάλυψε η Adobe γύρω από το εν λόγω concept πριν από μερικές μέρες ο χρήστης φαίνεται να κοιτάζει μια φωτογραφία στην οθόνη του iPad του. Στη συνέχεια πατάει το μικρόφωνο στο επάνω μέρος της οθόνης, ενεργοποιώντας τον ψηφιακό βοηθό –ο οποίος θα μπορούσε να θυμίζει και τη Siri της Apple. Στη συνέχεια, ο χρήστης απλά λέει στον «έξυπνο» βοηθό τι ακριβώς επιθυμεί να κάνει στη φωτογραφία.
Αν και, για την ώρα, μια λειτουργική και αυτοματοποιημένη εφαρμογή δεν φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά, η Adobe υποστηρίζει ότι από το «πάντρεμα» της φωνητικής διάδρασης και της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να προκύψει μια δημιουργικότητα νέας γενιάς.

Βουτιά στο κενό από τον καναπέ

Η ελεύθερη πτώση δεν είναι για όλους. Με εκκίνηση τη Νέα Ζηλανδία, όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση από την τολμηρή εμπειρία, μπορούν να βουτήξουν στο κενό από τον καναπέ τους! Η ιδέα του Skydive Street View ανήκει στον φωτογράφο της Google, Αλεξ Μάδερ, ο οποίος θεώρησε το γεγονός ότι κανείς δεν είχε επιχειρήσει μέχρι τώρα να καταγράψει την εμπειρία όπως ακριβώς τη βιώνει ένας skydiver ιδιαίτερα δελεαστικό. Για την καταγραφή του υλικού 360 μοιρών χρειάστηκαν πέντε ημέρες και η πολύτιμη βοήθεια της σχολής ελεύθερης πτώσης Αμπέλ Ταζμάν.

Η εικονική βουτιά ξεκινά ήδη από το έδαφος και αποκαλύπτει την εμπειρία της πτήσης στα 16.500 πόδια αλλά και της πτώσης σε ταχύτητα 200 χλμ. / ώρα, με φόντο το εθνικό πάρκο της Νέας Ζηλανδίας Αμπέλ Ταζμάν. Πρόκειται για μια γεωγραφική ζώνη που προσφέρει μοναδική θέα στα δύο βασικά νησιά της χώρας, στα βουνά αλλά και στο απέραντο γαλάζιο.


Πόσο fit είναι ο σκύλος σας;

Μία από τις πλέον ανερχόμενες αγορές είναι η αγορά των «φορετών» συσκευών για… κατοικίδια. Μετά τα wearables για την καταγραφή της φυσικής κατάστασης των ιδιοκτητών τους, πλέον οι σκύλοι έχουν το δικό γκάτζετ: το FitBark. Είναι μικρό, ελαφρύ, έχει σχήμα κόκαλου και προστίθεται εύκολα επάνω στο κολάρο τους.

Το μικρό γκατζετάκι είναι εξοπλισμένο με επιταχυνσίμετρα, με αποτέλεσμα να μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις των χνουδωτών φίλων μας. Επιπλέον, το FitBark ενημερώνει τον λογαριασμό του χρήστη –τον οποίο ο ίδιος μπορεί να δει μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής για smartphones ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εκεί μεταφέρονται όλα τα δεδομένα γύρω από τη σωματική άσκηση του σκύλου, τη φυσική του κατάσταση αλλά και τυχόν διορθώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στην καθημερινότητά του για ένα πιο υγιές και ευτυχισμένο κατοικίδιο.
To FitBark αναζήτησε την τύχη του μέσω Kickstarter, υπερβαίνοντας μάλιστα τον αρχικό του στόχο (35.000 δολάρια) κατά 45.000 δολάρια. Οι ενδιαφερόμενοι για κόκαλα για τρέξιμο, και όχι για φάγωμα, μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.fitbark.com.



Smartphone, όπως transformer

Στη λογική της προσαρμογής του μεγέθους του smartphone στις ανάγκες του χρήστη κάθε φορά φαίνεται πως κινείται η Microsoft. To φως της δημοσιότητας είδε μια νέα αίτηση ευρεσιτεχνίας του αμερικανικού κολοσσού, που δείχνει ότι η εταιρεία κινείται προς την κατεύθυνση ενός αναδιπλούμενου smartphone με δυνατότητες μετατροπής του σε tablet.

Πριν από λίγες ημέρες, η νοτιοκορεατική αγγλόφωνη εφημερίδα «The Korean Herald» είχε αποκαλύψει ότι τόσο η Samsung όσο και η LG έχουν στα σκαριά παρόμοιες, εύκαμπτες συσκευές. To λεγόμενο Project Valley της Samsung, για το οποίο οι φήμες είχαν οργιάσει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, αφορά ένα «smartlet» –ένα smartphone πέντε ιντσών που «τεντώνεται» στις επτά ίντσες και γίνεται tablet. Νοτιοκορεατικές πηγές αναφέρουν ότι το πολυαναμενόμενο smartlet έπειτα από τρία χρόνια ανάπτυξης, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του εντός του έτους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ