Ενα πιστό αντίγραφο της πανίσχυρης στολής του Iron Man, του γνωστού χαρακτήρα της Marvel, δημιούργησε η κινεζική βιομηχανία παιχνιδιών Toy Asia. Η αυτοματοποιημένη ρεπλίκα σε πραγματικό μέγεθος αποτελείται από συνολικά 567 μέρη και 46 κινητήρες, και έναντι περίπου 343.000 ευρώ υπόσχεται να προσφέρει στον κάτοχό της την ψευδαίσθηση των υπερφυσικών δυνάμεων.
Η «πανοπλία» επιστημονικής φαντασίας ανοίγει, αλλά παρ’ όλα αυτά ο κάτοχός της δε μπορεί να «μπει» σε αυτήν όπως συμβαίνει με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην ταινία. Μέσω τηλεχειρισμού, η στολή ξεκινά τη μεταμόρφωσή της εντός μόλις 28 δευτ., αποκαλύπτοντας τη θέα των περίπλοκων εσωτερικών της συστημάτων.
Η ρεπλίκα υψηλής τεχνολογίας, ύψους σχεδόν 2,5 μ. και βάρους 80 κιλών, συνοδεύεται ωστόσο από μια βάση παρουσίασης. Ήδη οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει, ενώ διαθέσιμες είναι για την ώρα 50 πανοπλίες του Iron Man. Για την παραλαβή μιας τέτοιας πανοπλίας παρ’ όλα αυτά, οι επίδοξοι «σιδερένιοι» θα πρέπει να κάνουν υπομονή περίπου οκτώ μήνες. Η Toy Asia με έδρα τη Σενζέν, ξεκίνησε το 2014 όταν και απέκτησε την άδεια για την παραγωγή παιχνιδιών και πιστών αντιγράφων της Marvel σε πραγματικό μέγεθος.
Κουμπιά τέλος!
Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος δεν θα έχουν κουμπιά με την παλιά, κλασική έννοια. Οπως προκύπτει από το νέο concept HoloActive Touch της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, σε λίγα χρόνια τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένες οθόνες αφής, σχεδόν ολογραφικές.
Κάτι τέτοιο, θα βασίζεται σε ένα σύστημα αντανάκλασης το οποίο θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση της αιωρούμενης οθόνης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η BMW, μια κάμερα θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τις κινήσεις των χεριών του οδηγού. Στη συνέχεια το «έξυπνο» λογισμικό θα ενεργοποιείται και θα προσφέρει στον οδηγό απτικό ερέθισμα υπό μορφή μιας ελαφριάς δόνησης στα δάχτυλά του.
Το σύστημα HoloActive Touch αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο πλαίσιο της τεχνολογικής έκθεσης CES στο Λας Βέγκας (5-8 Ιανουαρίου 2017). Οπως όλα δείχνουν, σε λίγο καιρό κουμπιά και οθόνες αφής θα έχουν ξεπεραστεί: θα κουνάμε απλά τα χέρια μας και ως διά μαγείας θα συμβαίνουν πράγματα γύρω μας!
Εικονικό φλερτ
Εναν εικονικό «προσομοιωτή» της τέχνης του φλερτ, με σκοπό να διδάξει τους άνδρες, ανέπτυξε η εταιρεία Cerevrum Inc με έδρα στη Νέα Υόρκη.
Το ανδρικό app εικονικής πραγματικότητας υπό μορφή… ρομαντικού παιχνιδιού, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους μια σειρά από 12 μαθήματα για μεγαλύτερο σουξέ στο αντίθετο φύλο και από οκτώ συναντήσεις «διάδρασης» με μια εικονική υποψήφια. Ο χρήστης μπαίνει σε ένα εικονικό μπαρ, όπου υπάρχουν διάφορες γυναίκες γύρω του με σκοπό να καταφέρει να προσεγγίσει και να κατακτήσει μια από αυτές. Στην πορεία εμφανίζονται «μπαλονάκια» με συμβουλές και βοήθειες προκειμένου ο χρήστης να καταφέρει να κάνει τη «συναισθηματική» του μπάρα να κοκκινίσει.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το app θα βοηθήσει τους άνδρες να «ανακαλύψουν τα μυστικά για να μαγέψουν τις γυναίκες». Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τον θυμό τους απέναντι στην ιδέα της εφαρμογής, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες δεν αποτελούν στόχους και ότι δεν υπάρχουν συμπεριφορικά μοτίβα που μπορούν να κάνουν τους άνδρες ακαταμάχητους.
Υπολογιστές νέας γενιάς;
Μια νέα γενιά υπολογιστών desktop φαίνεται να βρίσκεται στα σκαριά από την Apple. Επειτα από την απόρριψη της φημολογίας περί εγκατάλειψης της δημοφιλούς σειράς υπολογιστών Mac, o Τιμ Κουκ άφησε να εννοηθεί ότι ο «διάδοχος» του Mac βρίσκεται καθ’ οδόν.
Η έντονη ανησυχία των οπαδών των υπολογιστών της Apple είναι μάλλον κατανοητή ιδιαίτερα από τη στιγμή που η εταιρεία έχει «φρενάρει» τις νέες κυκλοφορίες σε Mac Mini και Mac Pro, ενώ παραλείπει οποιαδήποτε αναφορά στα αγαπημένα desktop στις καμπάνιες της που αφορούν τα μελλοντικά της προϊόντα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple πάντως διαβεβαιώνει ότι «οι υπολογιστές αποτελούν ένα στρατηγικό κομμάτι» για την εταιρεία. «Η τρέχουσα γενιά των iMac κατατάσσεται στους καλύτερους υπολογιστές που έχουμε φτιάξει ποτέ και η πανέμορφη οθόνη Retina 5K είναι η καλύτερη οθόνη υπολογιστή στον κόσμο. Κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εγείρει το ερώτημα για το αν δεσμευόμαστε γύρω από το συγκεκριμένο προϊόν. Σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, θα είμαι ξεκάθαρος: έχουμε φοβερούς υπολογιστές στον… οδικό μας χάρτη. Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για αυτό».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ