Ενα drone για τον αναπτυσσόμενο κόσμο κατασκευάζει ο μηχανικός Νάιτζελ Γκίφορντ, βετεράνος του βρετανικού στρατού. Το Pouncer, όπως ονομάζεται το μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα, διαθέτει βρώσιμα φτερά και είναι ικανό να μεταφέρει περί τα 50 κιλά αεροστεγώς συσκευασμένων τροφίμων και φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές.
Το Pouncer βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον επινοητή του ωστόσο, θα μπορούσε να απογειωθεί από ένα αεροσκάφος ή να αρχίσει το ταξίδι του με τη βοήθεια ενός… καταπέλτη, που θα του χαρίζει εμβέλεια 40 χλμ. Το μυστικό του κρύβεται στον ελαφρύ σκελετό του και στο βιοδιασπώμενο ελαστικό θερμοπλαστικό υλικό με βάση το άμυλο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί τις συσκευασίες τροφίμων και φαρμάκων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκίφορντ προσπαθεί να προωθήσει μια επιχειρηματική του ιδέα: το 2014 πούλησε την εταιρεία κατασκευής ηλιακών δορυφόρων, Ascenta, στο Facebook αντί 20 εκατ. δολαρίων. Το δημοφιλές μπλε κοινωνικό δίκτυο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον με σκοπό την ανάπτυξη ηλιακών drones που θα μπορούν να πετούν σε ύψος που θα φθάνει τα 60.000 πόδια για μήνες και να μεταδίδουν broad band σήμα σε απομακρυσμένες περιοχές ή περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Μουσική «καταιγίδα»


Ενα αιωρούμενο ηχείο που παραπέμπει σε hi-tech έργο τέχνης δημιούργησε ο σχεδιαστής Ρίτσαρντ Κλάρκσον σε συνεργασία με την εταιρεία Crealev. Το πρότζεκτ making weather βασίζεται σε ένα σύννεφο το οποίο αιωρείται σε ύψος 2,5-5 εκ. πάνω από τη μεταλλική του βάση. Διαθέτει ενσωματωμένο ένα ηχείο τεχνολογίας Bluetooth και ένα σύστημα φωτισμού LED με αποτέλεσμα να δημιουργεί ηχητικές… καταιγίδες με βάση τον ρυθμό της μουσικής. Παρά το γεγονός ότι η βάση βρίσκεται μόνιμα στην πρίζα, χάρη στην επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων-λιθίου, το εντυπωσιακό σύννεφο μπορεί να λειτουργεί ασύρματα.

Το ηχείο που αιωρείται στον χορό της βροχής για την ώρα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Οι δημιουργοί του ωστόσο εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται σύντομα να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά.
Σήμανση από το μέλλον


Σκεφθείτε μια στενόμακρη οθόνη που θα μπορούσε να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα, να κρεμαστεί από το ταβάνι ή ακόμα να «κρυφθεί» σε μια ευρύτερη εγκατάσταση. Ο λόγος για την εντυπωσιακή επαγγελματική οθόνη Ultra Stretch Digital Signage από την LG, μεγέθους 86 ιντσών (58:9), η οποία θα μπορούσε να δώσει σε έναν άλλοτε βαρετό πίνακα ανακοινώσεων ή μια βιτρίνα καταστήματος πνοή από το μέλλον. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της επιτρέπει στην οθόνη Ultra Stretch την ταυτόχρονη δυνατότητα πληροφοριών και διαφημίσεων, π.χ. σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κ.ά. Με την κάθετη τοποθέτησή της, μπορεί να μεταμορφωθεί σε «ψηφιακή κολόνα» με ρόλο φυτού, έργου τέχνης ή ακόμα και εποχικού ντεκόρ, με δυνατότητα επέκτασής της υπό μορφή «παζλ». Χάρη στο ανύπαρκτο βάρος της, η καινοτόμος οθόνη από την LG μπορεί τέλος να κρεμαστεί από την οροφή, π.χ. σε μια βιτρίνα καταστήματος ρούχων, και με τη βοήθεια ενός μηχανισμού να πραγματοποιεί μια «χορογραφία» στον αέρα αποκαλύπτοντας κομμάτια από τη νέα κολεξιόν της εταιρείας και μαγνητίζοντας τα βλέμματα των διερχόμενων καταναλωτών.

Μπρόκολο, όπως ντόνατ!


Μια συσκευή ικανή να χαρίζει στο μπρόκολο τη γεύση του… ντόνατ ανέπτυξαν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Το Taste Buddy, όπως ονομάζεται η επαναστατική συσκευή, έχει σχεδιαστεί ώστε να ξεγελά τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας, δίνοντας σε υγιεινές αλλά για πολλούς βαρετές τροφές τη θελκτική γεύση «απαγορευμένων» σνακ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συσκευή εκπέμπει θερμικά και ηλεκτρικά σήματα τα οποία διεγείρουν τους γευστικούς κάλυκες. Στόχος των βρετανών επιστημόνων ήταν η ανάπτυξη μιας συσκευής που να διευκολύνει τον χρήστη στο να κάνει πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.«Το Taste Buddy θα μπορούσε μελλοντικά να σώσει ζωές, επιτρέποντας στον κόσμο να κάνει πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Εϊντριαν Τσίοκ. «Για παράδειγμα, πολλά παιδιά μισούν τα λαχανικά. Ως μηχανικός, ήθελα πάντα να φτιάξω μια συσκευή η οποία να επιτρέπει στα παιδιά να τρώνε λαχανικά που θα έχουν γεύση σοκολάτα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ