24-27 Οκτωβρίου


Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει και εφέτος στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης, που δίνει την ευκαιρία στη διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα να ενημερωθεί για τα οφέλη και για τις τελευταίες εξελίξεις της Ανοικτής Πρόσβασης στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά δεδομένα της δημόσια χρηματοδοτούμενης έρευνας. Συγκεκριμένα, το ΕΚΤ διοργανώνει την Τρίτη, 09.00-14.00, το σεμινάριο «Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών» και τη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η Ανοικτή Πρόσβαση στην πράξη: οι εμπειρίες των νέων ερευνητών», στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, απαιτείται όμως online εγγραφή στην ιστοσελίδα www.ekt.gr/el/events/20333.
25-26 Οκτωβρίου


eHealth Forum: συνέδριο και έκθεση


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ & ΚΟΚΚΑΛΗ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100
Διήμερο διεθνές συνέδριο τηλε-ιατρικής διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Mindwork Business Solutions, με 111 διεθνείς ομιλητές, ενώ παράλληλα διοργανώνει την πρώτη έκθεση «καινοτόμων τεχνολογιών υγείας για τον πολίτη» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφθείτε το
www.ehealthforum.org/el/programme/ ενώ για το τι μπορείτε να δείτε στην Τεχνόπολη διαβάστε στο http://www.ehealthforum.org/el/ehealth-forum-festival-at-technopolis/.
1-30 Νοεμβρίου


Υποτροφίες για διδακτορικά


Υλοποιώντας την πρώτη δράση του, το νεότευκτο Ελληνικό Ιδρυμα Ερευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) ανήγγειλε την ως και τριετή χρηματοδότηση υποψήφιων διδακτόρων για την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής σε ΑΕΙ –ή και σε ερευνητικά κέντρα συνεργαζόμενα με ΑΕΙ –στην Ελλάδα. Πέραν της παρούσας προκήρυξης, που θα δημοσιευθεί την 1η Νοεμβρίου 2016, αναμένεται να δημοσιευθεί και δεύτερη προκήρυξη χορήγησης υποτροφιών ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017. Για τις λεπτομέρειες, δείτε το www.gsrt.gr/News/Files/New51349/prokirixi_%CE%A5D-prodhmosieush_last_rev_6.docx.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ