29 Ιουνίου


Συνέδριο e-business & social media


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL, Λ. ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
Την εκ των πραγμάτων εστίαση του ενδιαφέροντος της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας στο φαινόμενο των κοινωνικών δικτύων και τους τρόπους συμπόρευσής της με αυτά εξετάζει το εφετινό «5ο Συνέδριο e-business & Social Media World 2016». Η πρώτη του θεματική ενότητα έχει τίτλο «Η τέχνη της δράσης: Πόσο κοινωνική είναι η ψηφιακή σας επιχείρηση;», η δεύτερη «Προσωποποίηση: το ηλεκτρονικό εμπόριο συναντά το κέρδος» και η τρίτη «Η εμπειρία των κοινωνικών δικτύων: Eνα παιχνίδι για επαγγελματίες». Για τις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.e-businessworld.gr/. Είσοδος ελεύθερη, με τη συμπλήρωση φόρμας εγγραφής στον εν λόγω ιστότοπο.
27 – 30 Ιουνίου


Συνέδριο δικτύων και επικοινωνιών


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI APOLLON, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 10, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
H προετοιμασία της Ευρώπης για την έλευση της 5ης γενιάς τηλεπικοινωνιών (5G) είναι το κύριο θέμα του 25ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών που διοργανώνεται στη Βουλιαγμένη, από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη. Πρόκειται ουσιαστικά για την υποδομή που θα κληθεί να εξυπηρετήσει τον απίστευτο φόρτο δεδομένων που θα διακινεί το Διαδίκτυο των πάντων (IoT). Διαβάστε τις λεπτομέρειες στον ιστότοπο του συνεδρίου, http://www.eucnc.eu/.
2 – 9 Ιουλίου


Πολυ-συνέδριο νανοτεχνολογίας


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE, 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 65, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξεκινά την επόμενη Κυριακή το πολυσχιδές «φεστιβάλ νανοτεχνολογίας» που διοργανώνει κατ’ έτος το Εργαστήριο LTFN του Αριστοτελείου. Με εστιάσεις ενδιαφέροντος σε μια εντυπωσιακή γκάμα θεμάτων (Photovoltaics, Bioelectronics, Graphene, Perovskites, Pulsed Laser Technologies, NanoMedicine, NanoConstruction, Wearables και IoT), το συνέδριο απαρτίζεται στην πραγματικότητα από δύο συνέδρια (Nanosciences & Nanotechnologies 5-8 Ιουλίου, Flexible Organic Electronics 4-7 Ιουλίου), μία έκθεση νανοτεχνολογίας (4-8 Ιουλίου), ένα διεθνές θερινό σχολείο (ISSON16, 2-9 Ιουλίου) και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις! Για τις λεπτομέρειες και τα επιμέρους προγράμματα επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.nanotexnology.com/.
Ως την 1η Αυγούστου


Διαγωνισμός νέων επιστημόνων


Διεθνής διαγωνισμός για αριστεία σε διδακτορική έρευνα ξεκίνησε, με έπαθλο το χρηματικής αξίας 60.000 δολαρίων «Science & ScienceLab Prize». Πιο συγκεκριμένα, αν ολοκληρώσατε πρόσφατα διδακτορική διατριβή σε έναν από τους τομείς Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία, Οικολογία και Περιβάλλον, Γενομική και Πρωτεομική, ή Μεταγραφική Ιατρική, μπορείτε να υποβάλετε δοκίμιο βασισμένο στο διδακτορικό σας ως την 1η Αυγούστου και να διεκδικήσετε τη βράβευσή σας, στη Στοκχόλμη, τον Δεκέμβριο. Λεπτομέρειες και αίτηση συμμετοχής στο www.sciencemag.org/prizes/scilifelab.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ