Ο καιρός φτιάχνει και τα πρώτα μπάνια αρχίζουν. Πέρα από το κολύμπι όμως, οι πιο τολμηροί λάτρεις της θάλασσας ετοιμάζονται για καταδύσεις και μάλιστα χωρίς μάσκες και μπουκάλες. Ο λόγος για τα Cruise Subs: έναν «στόλο» από ιδιωτικά υποβρύχια που δημιούργησε η ολλανδική εταιρεία U-Boat Worx τα οποία μπορούν να καταδύονται σε βάθη που αγγίζουν μάλιστα τα 1.000 μέτρα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, πρόκειται για τα πρώτα ιδιωτικά υποβρύχια που έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να μπορούν να φτάσουν σε τέτοια βάθη. Εχουν αυτονομία πλεύσης 12 ωρών και αποτελούνται από δύο μεγάλες γυάλινες «φούσκες» μέσα από τις οποίες οι επιβάτες απολαμβάνουν την πανοραμική θέα του βυθού.
Τα Cruise Subs προσφέρονται σε τρία διαφορετικά μοντέλα με χωρητικότητα πέντε, επτά και εννιά επιβατών –συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Η ιδέα για τα μικρά υποβρύχια, εξηγούν οι επινοητές τους, ξεκίνησε από πολυτελή κρουαζιερόπλοια (όπως π.χ. το «The Taipan» της Star Cruises και το «Crystal Esprit» της Crystal Cruises) τα οποία οργάνωναν υποθαλάσσιες εκδρομές για τους περιπετειώδεις επιβάτες τους.
«Η προϋπηρεσία μας σε κρουαζιερόπλοια μας ενέπνευσε για τη δημιουργία των ιδιωτικών υποβρυχίων της σειράς Cruise Subs» εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας Μπερτ Χούτμαν.
«Ανιχνευτής» SMS κατά των τροχαίων
Μετά το ενσωματωμένο αλκοτέστ στο «έξυπνο» κλειδί του αυτοκινήτου προς αποφυγήν των τροχαίων ατυχημάτων, τώρα ειδικοί δημιούργησαν ένα τεστ ικανό να ανιχνεύει κατά πόσο ο οδηγός στέλνει γραπτά μηνύματα ενόσω βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Η συσκευή, γνωστή και ως Textanalyzer, αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Cellebrite, με στόχο να βάλει φρένο στην επικίνδυνη χρήση των smartphones κατά την οδήγηση.
Οι πρώτες δοκιμές της συσκευής αναμένεται να ξεκινήσουν στη Νέα Υόρκη όπου βάσει νόμου πλέον οι οδηγοί που εμπλέκονται σε τροχαία θα παραχωρούν τις συσκευές τους για έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί αν τις χρησιμοποιούσαν πριν από τα ατυχήματα.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, εκτιμάται ότι καθημερινά εννέα άτομα χάνουν τη ζωή τους και περισσότερα από 1.153 τραυματίζονται σε ατυχήματα που οφείλονται, κατά τους ειδικούς, σε απρόσεκτη οδήγηση.
Ιπτάμενοι και gentlemen
Διαδρομές με «μαγικό χαλί» θα μπορούμε ίσως να κάνουμε σύντομα, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία Zapata Racing. Γνωστή για τα διασκεδαστικά jetpacks που επιτρέπουν στον χρήστη να αιωρείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η εταιρεία περνάει τώρα σε ένα αντίστοιχο «όχημα» το οποίο θα πηγαίνει παντού!
Το FlyBoard Air, όπως ονομάζεται η ιπτάμενη επιφάνεια, θα έχει 10λεπτη διάρκεια πτήσης και μέγιστη ταχύτητα 150 χλμ./ώρα, ενώ θα μπορεί να αγγίζει σε ύψος τα 3.000 μέτρα. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας και πρώην πρωταθλητή τζετ σκι Φράνκι Ζαπάτα, το FlyBoard Air θα επιτρέπει στον χρήστη του να πραγματοποιεί αστραπιαίες πτήσεις στους αιθέρες και μάλιστα σε ύψος επταπλάσιο του Empire State Building!
Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα η εταιρεία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της βίντεο όπου ο ίδιος ο Ζαπάτα δοκιμάζει επί τέσσερα λεπτά το ιπτάμενο όχημα φτάνοντας τα 30 μέτρα ύψος με ταχύτητα 54 χλμ./ώρα.
Ενα drone για το κινητό σας!
Ονομάζεται Drone-in-a-Phone και είναι μια θήκη η οποία στο πίσω μέρος της φιλοξενεί ένα μικροσκοπικό αναδιπλούμενο drone. Το μυστικό κρύβεται στους αναδιπλούμενους έλικες του λιλιπούτειου quadcopter το οποίο βρίσκεται στο συρταρωτό πίσω μέρος της θήκης. To drone αντλεί ενέργεια από την μπαταρία της συσκευής, γεγονός που του επιτρέπει να πραγματοποιεί πτήσεις διάρκειας 25 λεπτών, ενώ χάρη στην κάμερα ανάλυσης 8-12 MP που διαθέτει είναι σε θέση να απαθανατίζει εναέριες λήψεις.
H καινοτόμος θήκη για smartphones σχεδιάστηκε από τη βρετανική εταιρεία Buzz Technology με έδρα στο Λονδίνο και μάλιστα πρόσφατα πέρασε στο στάδιο των φιναλίστ στον διαγωνισμό εφευρέσεων «British Inventors Project».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ