30 Νοεμβρίου
Η αξία των Βιβλιοθηκών


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387, Π. ΦΑΛΗΡΟ
«Ας μιλήσουμε για τις Βιβλιοθήκες. Αξίζει!» είναι ο τίτλος της διεθνούς συνάντησης και στρογγυλής τράπεζας που πραγματοποιείται από την Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) αύριο, μεταξύ των ωρών 17.00 και 21.00. Προσκεκλημένοι κύριοι ομιλητές είναι από τη Δανία ο διευθυντής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Aarhus, Knud Schulz, από τις ΗΠΑ ο σχεδιαστής προγραμμάτων για εφήβους της Βιβλιοθήκης Carnegie, Corey Wittig, από τη Γερμανία η διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Κολονίας, Dr. Hannelore Vogt, και από την Ισπανία η επικεφαλής των Υπηρεσιών Βιβλιοθηκών της Καταλωνίας, Carme Fenoll.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, για τα εργαστήρια όμως είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469.631 και 632. Δείτε το πρόγραμμα στο www.eef.edu.gr/appdata/documents/vivliothiki/2015/program.pdf.

30 Νοεμβρίου


Η λίθινη τεχνολογία
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΕΚΡΟΠΟΣ 10, ΠΛΑΚΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Εάν η αρχαία τεχνολογία σάς εμπνέει, αύριο στις 18.30 το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών και η Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) σας προσκαλούν στην ομιλία της αρχιτέκτονος και ομότιμης καθηγήτριας του ΑΠΘ Καλλιρρόης Παλυβού, με θέμα: «Οι απαρχές της τεχνολογίας της λαξευτής πέτρας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». Είσοδος ελεύθερη.

4-6 Δεκεμβρίου


Συνέδριο Διδακτικής των Μαθηματικών


ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΕΔΕΑ, ΑΠΘ, 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Ενωση Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών (ΕνΕΔιΜ) διοργανώνει από την Παρασκευή έως και την Κυριακή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, με θέμα: «Μαθηματικά με διάκριση και χωρίς διακρίσεις». Το θέμα αυτό αφορά το συνεχές ανάμεσα στα χαρισματικά παιδιά και τα παιδιά που έχουν προβλήματα με τα Μαθηματικά. Οι θεματικοί άξονες των εργασιών του συνεδρίου είναι: Δημιουργικότητα στη Μαθηματική Εκπαίδευση, Ισες ευκαιρίες στη Μαθηματική Εκπαίδευση, Επαγγελματική ανάπτυξη «δημιουργικών» εκπαιδευτικών, Πολυμορφία στη μαθηματική εκπαίδευση: κοινωνικές και πολιτισμικές προκλήσεις, Ερευνητικές ή θεωρητικές εργασίες στον χώρο της Διδακτικής των Μαθηματικών που δεν εντάσσονται στους παραπάνω άξονες. Για λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα δείτε το http://enedim6.web.auth.gr/wp-content/uploads/2015/11/Enedim_programa_Layout-1.pdf.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ