Για όσους δυσκολεύονται να βρουν τι να φορέσουν και τι στυλιστικούς συνδυασμούς να κάνουν, είτε επειδή δεν διαθέτουν την απαραίτητη καλαισθησία είτε επειδή απλώς δεν διαθέτουν τον χρόνο, πλέον υπάρχει μια εφαρμογή που τα κάνει όλα και συμφέρει!
Ο λόγος για ένα σύστημα που ανέπτυξαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ρομποτικής και Βιομηχανικής Πληροφορικής της Ισπανίας, σε συνεργασία με καναδούς ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, το οποίο υπόσχεται στους χρήστες τις πιο «φρέσκες» στυλιστικές ιδέες με βάση τις τελευταίες τάσεις της μόδας.
Συγκεκριμένα, ο αλγόριθμος των ερευνητών αντλεί πληροφορίες και δεδομένα από περίπου 150.000 δημοσιεύσεις που έχουν κάνει οι απανταχού fashion bloggers –και όχι μόνο –στη δημοφιλή ιστοσελίδα μόδας www.chictopia.com. Το «έξυπνο» σύστημα στη συνέχεια είναι σε θέση να βαθμολογήσει το συνολάκι που έχει επιλέξει από την γκαρνταρόμπα της η κάτοχός του, ειδοποιώντας την σε περίπτωση που η εμφάνισή της θα οδηγήσει σε πλήρη… στυλιστική καταστροφή.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό πρώτο βήμα ως προς τη δημιουργία περίπλοκων υπολογιστικών μοντέλων, ικανών να κατανοούν τις τάσεις της μόδας» εξηγούν οι επιστήμονες.
Χτίζοντας με τα ρομπότ
Εναν στρατό από κατασκευαστικά ρομπότ οραματίζεται να επιστρατεύσει η Google, στο πλαίσιο της ανέγερσης του νέου υπερσύγχρονου «αρχηγείου» της.
Τα λεγόμενα crabots, όπως περιγράφει το έντυπο «Architects’ Journal», θα αποτελούν ένα «υβρίδιο» ρομπότ-γερανού και θα μπορούν να σηκώσουν εύκολα και γρήγορα αντικείμενα βάρους έως και 10 τόνων σε εσωτερικούς χώρους, όπως π.χ. τοίχους και μεγάλα έπιπλα.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση, το δάπεδο στα φουτουριστικά κτίρια του αμερικανικού κολοσσού θα διαθέτει ειδικές εσοχές, οι οποίες σε λογική παζλ θα επιτρέπουν στα crabots να «κουμπώνουν» τοίχους, διαμορφώνοντας ή ακόμη και αλλάζοντας τη διάταξη του εσωτερικού χώρου. Δεδομένων των ευρηματικών της πρότζεκτ η εταιρεία θα μπορεί με τον τρόπο αυτόν να χωρέσει στα κτίριά της οτιδήποτε: από αυτόνομα οχήματα μέχρι πρωτοποριακές μονάδες βιοτεχνολογίας.
Για την ώρα, παρ’ όλα αυτά, η Google δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποκτήσει την πολυπόθητη άδεια δόμησης από τις αρμόδιες Αρχές για έκταση στην περιοχή Νορθ Μπέισορ στο Μάουντεν Βιου, στην Καλιφόρνια.
Πάρτι στο νερό
Τα ξέφρενα καλοκαιρινά πάρτι σε… πισίνες μπορούν πλέον να περάσουν στο επόμενο επίπεδο, σύμφωνα με την καλιφορνέζικη εταιρεία Boombotix. Το νέο ηχείο Boombot Pro, εκτός από αδιάβροχο είναι και ασύρματο και μάλιστα «βουτάει» σε βάθος ενός μέτρου, ταράζοντας τα νερά!
Το μικρό φορητό ηχείο πάχους μόλις 109 χιλιοστών, ισχύος 94 ντεσιμπέλ και τεχνολογίας Bluetooth επικοινωνεί με tablets, smartphones, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και φορητούς υπολογιστές μεταφέροντας τη μουσική κυριολεκτικά παντού, ακόμη και μέσα στην πισίνα, ενώ διαθέτει ακούραστη μπαταρία με διάρκεια ζωής έξι ωρών.
«Το Boombot Pro είναι σχεδιασμένο για τους μουσικόφιλους οι οποίοι απαιτούν το υψηλότερο επίπεδο ηχητικής απόδοσης. Με ενσωματωμένη μνήμη τύπου flash, κλιπάκι στο πίσω μέρος του για να μεταφέρεται ακόμη και στα ρούχα του κατόχου του και αδιάβροχη κατασκευή, αποτελεί ένα premium ηχείο πρωτόγνωρης αντοχής» αναφέρουν οι επινοητές του.
Η τιμή του ηχείου… παντός καιρού ανέρχεται στα 120 δολάρια –ποσό που μεταφράζεται σε περίπου 110 ευρώ.

Ο τοίχος είχε τη δική του… υδροφοβία

Για όσους νυχτοπερπατούν και «ανακουφίζονται» στους τοίχους της πόλης, η καινοτόμος βαφή Ultra-Ever Dry ενδεχομένως να τους βάλει σε σκέψεις. Με στόχο να σταματήσουν την ανθυγιεινή συνήθεια σε δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, οι Αρχές έβαψαν εννέα κεντρικούς τοίχους κτιρίων της πόλης με την εν λόγω βαφή.
Με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας η βαφή «ζωντανεύει» τους τοίχους με αποτέλεσμα να… ανταποδίδουν οποιοδήποτε υγρό εκτοξεύεται προς το μέρος τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι όσοι επιχειρήσουν να ανακουφιστούν επάνω τους θα το… λουστούν κυριολεκτικά, γεγονός το οποίο ενδεχομένως θα τους αποτρέψει από το να επαναλάβουν την παραβατική αυτή συμπεριφορά.
Η βαφή αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Ultratech International και σύμφωνα με τους υπευθύνους θα μπορούσε να έχει άπειρες εφαρμογές –από κτίρια και αυτοκίνητα, μέχρι νοσοκομεία, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, εργαλεία κ.ά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ