27 Μαΐου


Σύμπαν και ζωή
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ & ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Η επιστήμη στη ζωή μας» διοργανώνεται την Τετάρτη, στις 19.00, συζήτηση στο Megaron Plus υπό τον τίτλο «Η παράδοξη καταλληλότητα του Σύμπαντος για τη ζωή». Σε αυτήν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου Σπύρος Σφενδουράκης και ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Ηλίας Κούβελας θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πώς είναι δυνατόν σ’ ένα Σύμπαν που αποτελείται από απλά άτομα και μόρια να δημιουργηθεί ζωή με όλη την πολυπλοκότητα που τη διακρίνει; Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας που διανέμονται από τις 17.30.
27- 28 Ιουνίου


ΤΕDxKalamata2015 «Firstep»


ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Με θέμα του τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του διοργανώνεται το 4οTEDxKalamataμε τίτλο «Firstep», για δεύτερη συνεχή φορά, στοΘέατροτηςΑρχαίας Μεσσήνης. Εφετινοί ομιλητές θα είναι άνθρωποι από όλον τον κόσμο, με πολύ διαφορετικές ιστορίες, νοοτροπία και καταγωγή, που θα αφηγηθούν τη δική τους προσωπική διαδρομή, τα συναισθήματά τους και την ανταμοιβή που εισέπραξαν ως απάντηση στην τόλμη εκείνου τουπρώτου βήματος: Mαριέττα Προβοπούλου(Γιατροί Χωρίς Σύνορα), Rolf Landua(CERN, επιστ. σύμβουλος ταινίας «Angelς and Demons»), Ιnna Shevchenko(FEMEN), Monika(τραγουδοποιός στο MySpace), Laurence O’ Rourke (συντονιστής αποστολήςRosetta της ESA), David Kwong (σχεδιαστής παζλ). Περισσότερες πληροφορίες:http://tedxkalamata.com.
19-30 Ιουλίου


Θερινά Σχολεία Μαθηματικών


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «OLYMPIAN BAY», ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει το 9ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο της για μαθητές που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 19-25 Ιουλίου 2015 στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο www.hms.gr και στα τηλέφωνα της ΕΜΕ (210 3616.532, 3617.784). Τις ίδιες σχεδόν ημέρες, 20-30 Ιουλίου, θα λάβει χώρα το 5ο Διεθνές Μεταπτυχιακό Σχολείο και Συνέδριο Πολυπλοκότητας υπό τον τίτλο «Mathematical Modelling of Complex Systems» για μεταπτυχιακούς αλλά και προπτυχιακούς φοιτητές. Πληροφορίες στο www.math.upatras.gr/~phdsch15/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ