Στο μουσικό φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, το οποίο θα γίνει από τις 24 ως τις 28 Ιουνίου, θα εμφανιστεί ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ επιβεβαίωσαν ότι ο Χόκινγκ θα κάνει μια ειδική γκεστ εμφάνιση, στο Kidz Field, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που απευθύνεται σε παιδιά κάτω των δώδεκα ετών. Ίσως η εμφάνιση του Χόκινγκ δικαιολογείται λόγω της επετείου του μαγικού κόσμου του Kids Field, το οποίο κλείνει φέτος είκοσι ένα χρόνια παρουσίας. Πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το θέμα της ομιλίας του Χόκινγκ, ωστόσο, σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών θεατών.

Ο Χόκινγκ δεν αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει πάρει μέρος σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Σταρ Τρεκ», σε δύο επεισόδια της δημοφιλούς κωμικής σειράς «The Bing Bang Theory», έχει δανείσει την φωνή του στην καρτούν εκδοχή του χαρακτήρα του στους “Simpsons”, ενώ το συγκρότημα Πινκ Φλόιντ έχει χρησιμοποιήσει ένα σαμπλ της φωνής του για ένα τραγούδι τους. Πρόσφατα, ο φυσικός έκανε διασκευή σε ένα τραγούδι των Μόντι Πάιθονς, το “Galaxy Song”. Η ζωή του αστροφυσικού έγινε ταινία την φετινή χρονιά με τον τίτλο «Η θεωρία των πάντων» (“The theory of everything”) και πρωταγωνιστή τον Έντι Ρεντμέιν, ο οποίος βραβεύτηκε για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του

Ο Στίβεν Χόκινγκ γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 8 Ιανουαρίου 1942. Ο πατέρας του ήταν γιατρός. Σε ηλικία 21 ετών διαγνώσθηκε ότι πάσχει από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, μια ασθένεια που τον έχει αφήσει σχεδόν παράλυτο. Παρ΄ όλο που οι γιατροί του έδιναν μόνο δύο χρόνια ζωής, παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Στα 37 του χρόνια έγινε καθηγητής στην έδρα των Μαθηματικών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Το 1985 άρχισε να χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα σε υπολογιστή που επέλεγε από μια οθόνη λέξεις σχηματίζοντας προτάσεις τις οποίες εκφωνούσε η συσκευή. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το χρονικό του χρόνου», που τον έκανε γνωστό παγκοσμίως καθώς μέσα σε αυτό, προσπαθεί να εξηγήσει στον αναγνώστη εξειδικευμένες έννοιες με ένα απλό τρόπο.