27 Απριλίου


Η ασφάλεια στο «ανοιχτό» Διαδίκτυο
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΚΑΡΑΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 80, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αύριο, μεταξύ των ωρών 18.00 και 21.00, θα λάβει χώρα εκδήλωση για θέματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο και τις σχετικές λύσεις που προσφέρει το ανοιχτό λογισμικό. Τη διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με προσκεκλημένο ομιλητή τον ορκωτό ελεγκτή και ειδικό σε θέματα ασφαλείας πληροφοριών Arjen Kamphuis. Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει εργαστήριο. Η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη.
28 Απριλίου


Γενόσημα φάρμακα: Τι, πώς και γιατί;


ΑΣΤΥ 68, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 68, ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, ΑΘΗΝΑ
Την Τρίτη και ώρα 19.00 το Cafe Scientifique συζητεί το θέμα «Γενόσημα φάρμακα: Tι είναι, πώς αναπτύσσονται και γιατί πρέπει να τα προτιμούμε» και, βεβαίως, τη σχέση μεταξύ πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων. Ομιλήτρια είναι η Αρτεμις Καλέζη, ερευνήτρια της εταιρείας Pharmathen. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: cafesci.gr@gmail.com ή να επισκεφθείτε τα www.facebook.com/CafeSci.gr ή http://tinyurl.com/cafesci-gr/.
29 Απριλίου


Τα είδη του χρόνου
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Λ. ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ & Π. ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τουMegaronPlus, ο GérardBerry(Ζεράρ Μπερί) –διαπρεπής καθηγητής τουCollègedeFranceστην έδρα«Αλγόριθμοι, μηχανές και γλώσσες» –θα μιλήσει την Τετάρτη στις 19.00 με θέμα«Πώς να μιλήσει κανείς για τον χρόνο, ακόμη και στους υπολογιστές;». Σε αυτή του την ομιλία οΖεράρ Μπερίθα εξηγήσει το πώς μπορούμε να μιλάμε για νέα είδη χρόνου. Ηείσοδος είναιελεύθερη,με δελτία προτεραιότητας που διανέμονται από τις 17.30. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από τον ιστότοπο diavlos.grnet.gr του ΕΔΕΤ και την ιστοσελίδα του Μεγάρου (www.megaron.gr).
30 Απριλίου


Βότανα και διατροφικά συμπληρώματα


ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (5ος ορ.), ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 4, ΑΘΗΝΑ
Την Πέμπτη, μεταξύ 19.00 – 20.30 και στο πλαίσιο της έκθεσης ΙΑΣΙΣ, ο προϊστάμενος κλινικός διαιτολόγος του Ιατρικού Αθηνών Θεόδωρος Κουτράκος θα εξηγήσει το πώς η σύγχρονη επιστημονική γνώση υποστηρίζει τις αρχαίες γνώσεις περί βοτάνων και να τις συνδέσει με μια ισορροπημένη αντίληψη περί διατροφής.
Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ