23 χώρες από όλες τις ηπείρους έλαβαν μέρος στη μελέτη που διεξήγαγε η εταιρεία La Roche-Posay σχετικά με τη λήψη μέτρων ενάντια στο μελάνωμα.
96% των Ελλήνων δήλωσε ότι γνωρίζει τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία και το 88% ότι λαμβάνει μέτρα αντηλιακής προστασίας.

52%
των Ελλήνων εξετάζει ιατρικώς τους σπίλους στο δέρμα του, ενώ μόνο το 40% από εμάς θεωρεί ότι το μαυρισμένο δέρμα δείχνει υγιές.
Καλύτερο πρωινό, καλύτερη βαθμολογία
Τη ρήση του λαού «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» έρχεται να επιβεβαιώσει μελέτη αμερικανών ερευνητών του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, δίνοντάς της μάλιστα και αξία σε βάθος χρόνου. Η μελέτη ξεκίνησε το 1996, όταν άρχισαν να επιδοτούνται σχολικά γεύματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία φτωχών περιοχών. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την εξέλιξη των μαθητών αυτών των σχολείων και συνέκριναν τις ακαδημαϊκές επιτυχίες τους με εκείνες μαθητών από σχολεία φτωχών περιοχών αλλά όχι τόσο φτωχών ώστε να μπουν στο πρόγραμμα επιδότησης. Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που προέρχονταν από τα επιδοτούμενα σχολεία είχαν καλύτερες επιδόσεις από τους μη επιδοτούμενους συνομηλίκους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μαθηματικά οι επιδόσεις τους ήταν 25% καλύτερες. Προσαρμόζοντας τα συμπεράσματα των αμερικανών επιστημόνων στα καθ’ ημάς, ας μη στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο νηστικά…
Είναι αναστρέψιμη η βλάβη στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο;
Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Υφαλος χάνει «έδαφος» συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια ενώ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, η κατάστασή του το 2014 ήταν «φτωχή, με τάσεις περαιτέρω αποδιοργάνωσης». Παρ’ όλα αυτά, αυστραλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι με τη λήψη καταλλήλων μέτρων το υποθαλάσσιο αυτό κόσμημα που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά μπορεί να σωθεί. Για τον λόγο αυτόν έχουν καταστρώσει ένα πλάνο δράσης με χρονικό ορίζοντα 50 ολόκληρα χρόνια. Περιττό να πούμε ότι βασική παράμετρος για την ανάκαμψη του υφάλου είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Οι ερευνητές πάντως εκτιμούν ότι θα πείσουν τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ακόμη και αν αυτό γίνει για οικονομικούς λόγους: 60.000 θέσεις εργασίας εξασφαλίζει ο ύφαλος μέσω του τουρισμού.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ