Το πιο όμορφο ψηφιακό ζευγάρι στον κόσμο «γεννήθηκε» από το λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή που χρησιμοποιείται από τη βρετανική αστυνομία για τη δημιουργία του προφίλ των καταζητούμενων κακοποιών.
Σύμφωνα με τον φυσιογνωμιστή δρα Κρις Σόλομον από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, για τη δημιουργία των προφίλ του ιδανικού άνδρα και της ιδανικής γυναίκας χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες μελέτης και το πρόγραμμα EFIT-V PhotoFit. Οι ειδικοί ζήτησαν από βρετανούς εθελοντές να συνδυάσουν διάφορα χαρακτηριστικά και να δημιουργήσουν, σύμφωνα με τους ίδιους, την εικόνα του ωραιότερου άνδρα και της ωραιότερης γυναίκας. Στη συνέχεια, ζήτησαν από 100 εθελοντές να αξιολογήσουν τα τελικά αποτελέσματα.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα ιδανικά πρόσωπα σύμφωνα με την προτίμηση των Βρετανών, γεγονός που σημαίνει ότι μια αντίστοιχη μελέτη στην Ασία ή στην Αφρική θα είχε διαφορετικά αποτελέσματα» εξηγεί ο δρ Σόλομον. «Στην περίπτωση του ανδρικού ιδανικού προσώπου, οι γυναίκες δημιούργησαν ένα πιο «θηλυκό» προφίλ σε σχέση με τους άνδρες. Συγκεκριμένα, προσέθεσαν πιο μαλακές γραμμές στο πηγούνι, πιο λεπτό σχήμα προσώπου, σαρκώδη χείλη και ξυρισμένη εμφάνιση. Αντίθετα οι άνδρες αποκάλυπταν μια πιο αρρενωπή εμφάνιση με πιο σκληρά χαρακτηριστικά».
«Στην περίπτωση της ιδανικής γυναίκας, οι γυναίκες αξιολογούσαν ως σέξι την εμφάνιση με λεπτό πρόσωπο, σαρκώδη χείλη, μεγάλα μάτια και ψηλά μήλα, συγκριτικά με τους άνδρες που έδειχναν προτίμηση σε μια πιο «απαλή» εικόνα» λέει ο δρ Σόλομον.



Ψηφιακό «κοκτέιλ» χαρακτηριστικών

Κατά τους επιστήμονες, οι τελικές φωτογραφίες της ωραιότερης γυναίκας και του ωραιότερου άνδρα φάνηκε να συνδυάζουν χαρακτηριστικά από αρκετά διάσημα πρόσωπα της διεθνούς σόουμπιζ –και όχι μόνο.
Η εικόνα της «ωραίας» συνδύαζε το σχήμα του προσώπου με γωνίες σε σχήμα καρδιάς των Νάταλι Πόρτμαν και Εμίλια Κλαρκ, με τα τοξωτά και καλοσχηματισμένα φρύδια των Νάταλι Πόρτμαν, Αντζελίνα Τζολί και Εμίλια Κλαρκ, τα αμυγδαλωτά μάτια των Τζένιφερ Λόρενς, Σκάρλετ Τζοχάνσον και Εμίλια Κλαρκ, τη μικρή και λεπτή μύτη των Εμίλια Κλαρκ, Σκάρλετ Τζοχάνσον και Κέιτ Μίντλετον και τα γεμάτα καλοσχηματισμένα χείλη των Σκάρλετ Τζοχάνσον, Εμίλια Κλαρκ και Νάταλι Πόρτμαν.
Από την άλλη πλευρά, η εικόνα του «μοιραίου» ταίριαζε με το σχήμα του προσώπου των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Μπραντ Πιτ και Ράιαν Γκόσλινγκ, με τα ίσια φρύδια των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Αστον Κούτσερ και Ράιαν Γκόσλινγκ, τα οβάλ εκφραστικά μάτια των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ντέιβιντ Γκάντι και Μπράντλι Κούπερ, τη μεσαίου μήκους ίσια μύτη των Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ράιαν Γκόσλινγκ και τα μέτριου πάχους χείλη των Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ράιαν Γκόσλινγκ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική εικόνα της γυναίκας στα μάτια των Βρετανών παραπέμπει σε εκείνη της ηθοποιού Νάταλι Πόρτμαν ή του μοντέλου Κένταλ Τζένερ, ενώ εκείνη του άνδρα θυμίζει αρκετά το μοντέλο Ντέιβιντ Γκάντι.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε για χάρη του τεχνολογικού κολοσσού Samsung, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της μοντέλου Galaxy S6 και στόχο την αποκάλυψη του πώς περιγράφουν την επιτομή της ομορφιάς οι Βρετανοί.

HeliosPlus