23 Μαρτίου
Η εξήγηση της διάλυσης
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΚΠΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 30, ΑΘΗΝΑ
Μία ακόμη επιστημονική εκδήλωση διοργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών αύριο και ώρα 19.00. Πρόκειται για τη διάλεξη του ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη με θέμα «Διάσπαση αυτοκρατοριών». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
25 Μαρτίου – 30 Απριλίου
Ψηφιακοί τιτάνες των παγετώνων
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254, ΤΑΥΡΟΣ
Αρχίζει την Τετάρτη και ως το τέλος Απριλίου η προβολή της νέας ψηφιακής ταινίας «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων», στη Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου». Η νέα ταινία ξαναζωντανεύει μια σκληρή και όμορφη εποχή, τότε που αιλουροειδή με κοφτερά δόντια, γιγαντιαίοι βραδύποδες και τριχωτά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ενώ οι αρχαίοι πρόγονοί μας ανέπτυσσαν τέχνη, γλώσσα και κυνηγετικές δεξιότητες προσπαθώντας να κατανοήσουν και να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο γύρω τους. Επίσης το κοινό θα ανακαλύψει την ιστορία του Ζεντ, ενός από τους πιο πλήρεις σκελετούς κολομβιανού μαμούθ που έχουν βρεθεί ποτέ. Διάρκεια 40′, κόστος εισιτηρίου 9 ευρώ. Πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες και ώρες προβολής: www.tholos254.gr και τηλ. 212 2540.000.
Ως 31 Μαρτίου
Προσκλητήριο Ανοιχτού Λογισμικού
www.eellak.gr
Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του έργου των Μονάδων Αριστείας απευθύνεται πρόσκληση για υποβολή προτάσεων που αφορούν την ενίσχυση έργων ανοιχτών τεχνολογιών (με αντικείμενο λογισμικό, υλισμικό, δεδομένα ή/και περιεχόμενο). Η ενίσχυση που θα λάβουν όσοι προκριθούν θα είναι μεταξύ 2.000 και 4.000 ευρώ, ανάλογα με τη γνωμάτευση των αξιολογητών. Θα ενισχυθούν συνολικά ως 90 έργα. Περισσότερες πληροφορίες για την αξιολόγηση και τις προϋποθέσεις συμμετοχής υπάρχουν διαθέσιμες στο www.ellak.gr.
Ως 30 Ιουνίου
Διαγωνισμός αφίσας για μουσείο
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 4, ΑΘΗΝΑ
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει για τρίτη χρονιά διαγωνισμό παιδικής αφίσας δίνοντας τη δυνατότητα στους νεαρούς επισκέπτες του (6 ως 12 ετών) να ζωγραφίσουν την επόμενη αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του (2015-2016). Θέμα του εφετινού διαγωνισμού είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Λόγω του εορτασμού 30 ετών ύπαρξης του Μουσείου, εφέτος θα αναδειχθούν 30 νικητές που θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν ως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση του Μουσείου. Λεπτομέρειες στο www.cycladic.gr.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ