30 εκατομμύρια γεννήσεις έλαβαν υπόψη τους βρετανοί ερευνητές προκειμένου να διερευνήσουν τον κίνδυνο θανάτου κατά τη γέννηση.
10% μεγαλύτερο κίνδυνο να μην επιβιώσουν από τη διαδικασία του τοκετού βρέθηκαν να έχουν τα αγόρια σε σχέση με τον αντίστοιχο των κοριτσιών.

100.000
λιγότερα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια έρχονται στον κόσμο κάθε χρόνο εξαιτίας αυτής της ανεξήγητης προς το παρόν ευαισθησίας.
Tατουάζ μετά μουσικής!
Υπάρχει τρόπος το τατουάζ να παίζει και… μουσική! Ο Ρώσος Dmitry Morozov σχεδίασε στο χέρι του κάτι σαν ραβδοκώδικα και κρατώντας πάνω από αυτό μια ειδική συσκευή με ενσωματωμένους οπτικούς αισθητήρες αλλά και τη γνωστή συσκευή ανίχνευσης κινήσεων Wii μπορεί να δημιουργεί ένα είδος μουσικής βασισμένης στο barcode που είναι ζωγραφισμένο κατά μήκος του χεριού του. Ανιχνευτική συσκευή διαβάζει τις ραβδώσεις στον ανοιχτό πήχη του χεριού του ενώ κάνοντας κινήσεις ενεργοποιείται και το Wii. Οσοι άκουσαν τη μουσική αυτή δεν ενθουσιάστηκαν μεν, αλλά μπορούσαν να λένε πως ήταν… από πρώτο χέρι.
ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Αφού το διοξείδιο του άνθρακα είναι αόρατο πώς βλέπουμε τους «καπνούς του ξηρού πάγου»;

Δεν είναι καθόλου χαζή αυτή η ερώτηση. Πραγματικά το διοξείδιο του άνθρακα είναι αόρατο και ο ξηρός πάγος είναι στερεοποιημένο διοξείδιο του άνθρακα. Που όμως από τους -78,5 βαθμούς Κελσίου και επάνω μετατρέπεται σε αέριο διότι για να γίνει υγρό χρειάζεται να επικρατεί πίεση μεγαλύτερη από την ατμοσφαιρική. Αυτό το χαμηλής θερμοκρασίας αέριο προκαλεί συμπύκνωση των υδρατμών που συναντά καθώς βγαίνει στην ατμόσφαιρα και έτσι ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε δεν είναι διοξείδιο του άνθρακα ούτε κάποιος καπνός αλλά μια ομίχλη φτιαγμένη από συμπυκνωμένους υδρατμούς.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ