Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας, στο πλαίσιο των μεγάλων συναυλιακών γεγονότων έρχεται να ενταχθεί ένα υπερθέαμα για… drones! H ιδέα ανήκει στην ολλανδική εταιρεία Fjuze, η οποία πρόκειται να διοργανώσει το πρώτο drone show στο στάδιο Αμστερνταμ Αρίνα μέσα στο 2015, σε συνεργασία με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της χώρας.
Το φαντασμαγορικό γεγονός, το οποίο περιγράφεται από τους διοργανωτές ως το πρώτο «τσίρκο για drones», αναμένεται να παρουσιάσει εναέριες χορογραφίες από ιπτάμενους πρωταγωνιστές εξοπλισμένους με λέιζερ και προβολείς.

«Το εκρηκτικό και γεμάτο ενέργεια σόου αναμένεται να προσφέρει ένα υπερθέαμα τεχνολογίας, μουσικής, βίντεο, προβολών και ειδικών εφέ»
αναφέρει η εταιρεία. «Το AIR, όπως θα ονομάζεται το φεστιβάλ, θα προσφέρει στους θεατές την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό ποτ πουρί από εναέριες μανούβρες –από μοναδικές χορογραφίες και μονομαχίες ως αγώνες ταχύτητας, σχηματισμούς με τη βοήθεια λέιζερ και μαγικά κόλπα από εκατοντάδες drones».
Για την ώρα, η ημερομηνία του φημολογούμενου θεάματος «τρισδιάστατης καινοτομίας» δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν σχετική ενημέρωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας (www.air2015.nl).
Γεύσεις σε κενό αέρος
Η τρέλα της μαγειρικής σε κενό αέρος, γνωστή και ως sous vide, έρχεται στο σπίτι με τη μορφή ενός οικιακού ρομπότ. Το Mellow αποτελεί μια συσκευή ικανή να επικοινωνεί εξ αποστάσεως με το smartphone του κατόχου του, μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα να μπορεί κατόπιν εντολής να ξεκινήσει την όλη διαδικασία προτού εκείνος επιστρέψει στο σπίτι.
Η συσκευή μαγειρικής σε κενό αέρος διαθέτει μια «πισίνα» χωρητικότητας 4,5 λίτρων μέσα στην οποία οι hi-tech σεφ oφείλουν να βυθίσουν τα τρόφιμα που επιθυμούν να συμπεριλάβουν στο γεύμα τους, αφού πρώτα τα κλείσουν αεροστεγώς σε μια ειδική συσκευασία. Το Mellow αναλαμβάνει να διατηρήσει το περιεχόμενό του σε θερμοκρασία ψυγείου. Μέσω του app o χρήστης μπορεί εξ αποστάσεως να ορίσει την ιδανική θερμοκρασία στην οποία επιθυμεί να ψηθεί το γεύμα του, πόση ώρα θα διαρκέσει αλλά και πότε θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Μέσα σε 10 λεπτά η συσκευή μπορεί να αναπτύξει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 90 βαθμούς Κελσίου.

«Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο να μαγειρεύει γευστικά πιάτα με φρέσκα υλικά σε καθημερινή βάση»
αναφέρει ο Ζε Πίντο Φερέιρα, ένας εκ των σχεδιαστών της συσκευής μαγειρικής sous vide και συνιδρυτής της εταιρείας FNV Labs. Η τιμή του Mellow είναι… γκουρμέ καθώς ανέρχεται στα 400 δολάρια –δηλαδή, περίπου 351 ευρώ.
View-Master από το μέλλον
Το δημοφιλές παιχνίδι εναλλασσόμενων εικόνων από τη δεκαετία του ’60 έκανε το απαραίτητο «λίφτινγκ», εξοπλίστηκε με νέα υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά και ξανακυκλοφορεί. Ο λόγος για το View-Master, το οποίο επανέρχεται με την υπογραφή της Mattel και της Google και αυτή τη φορά λειτουργεί συνοδεία… smartphone!
Η συσκευή «εικονικής πραγματικότητας», που θυμίζει πλέον μάσκα καταδύσεων, φιλοξενεί στο εσωτερικό της τις νέες ανανεωμένες «ροδέλες» εικόνων αλλά σε συνδυασμό με ένα κινητό Android. Με τη βοήθεια της συνοδευτικής εφαρμογής οι εικόνες «ζωντανεύουν» και αποκτούν επιπρόσθετα κινούμενα στοιχεία τα οποία χαρίζουν στον χρήστη την ψευδαίσθηση ότι «βυθίζεται» στο περιεχόμενο που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του.
Η σύγχρονη έκδοση του View-Master υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει (αρχικά στην αμερικανική αγορά) μέσα στο φθινόπωρο του 2015 προς 30 δολάρια –δηλαδή, περίπου 26 ευρώ -, ενώ το κάθε πακέτο των τεσσάρων τροχών θα στοιχίζει 15 δολάρια –περίπου 13 ευρώ. Βασική προϋπόθεση για τη χρήση της αποτελεί η εισαγωγή μιας Android συσκευής στο εσωτερικό της.

Αγορές με… μεζούρα

Ονομάζεται On και είναι μια «έξυπνη» μεζούρα για την πραγματοποίηση επιτυχών διαδικτυακών αγορών. Το πρακτικό γκάτζετ της ιταλικής start-up XYZE (που διαβάζεται size, δηλαδή μέγεθος) έρχεται να βοηθήσει όλους εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν τα ρούχα της αρεσκείας τους από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά διστάζουν καθώς δεν είναι σίγουροι για το νούμερό τους.
Με τη βοήθεια της μεζούρας On –συνολικού μήκους 1,6 μ. –ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να μετρήσει το σημείο που επιθυμεί, π.χ. περιφέρεια στήθους, μέσης, γοφών κ.τ.λ. Στη συνέχεια η μεζούρα αποστέλλει τις μετρήσεις στο app της (για iOS και Android) μέσω Bluetooth. Ολα τα στοιχεία καταχωρίζονται στο προφίλ του χρήστη και στη συνέχεια βάσει αυτών ένας αλγόριθμος υπολογίζει ποιο θα ήταν το ιδανικό μέγεθος για αυτόν, ανάλογα με τα πατρόν της κάθε εταιρείας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ