3 Φεβρουαρίου
Η οικολογική παροχή των ποταμών
ΚΤΙΡΙΟ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ», ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 48 & ΣΙΝΑ, ΑΘΗΝΑ
Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ECOFLOW, το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛΚΕΘΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις επιχειρήσεις Δ. Αργυρόπουλος και AVMAP GIS, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η οικολογική παροχή των ποταμών και η σημασία της ορθής εκτίμησής της». Η έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί στις 12.00. Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το email chrispap@hcmr.gr/. Για το πρόγραμμα της ημερίδας δείτε το http://alogos.gr/attachments/article/1833/Πρόγραμμα Ημερίδας.pdf.
5 Φεβρουαρίου
Η βιοποικιλότητα α λα γαλλικά
MEGARON PLUS, ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ & ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Το Μegaron Plus, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Collège de France, τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, υποδέχεται την Πέμπτη, στις 19.00, τον πρόεδρο του γαλλικού Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κιουρί του Παρισιού και επισκέπτη καθηγητή στο Collège de France, Ζιλ Μπεφ (Gilles Bœuf). Στη διάλεξή του θα μιλήσει με θέμα «Βιοποικιλότητα, από τον ωκεανό έως τις πόλεις». Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας που αρχίζουν να διανέμονται στις 17.30. Για περισσότερες πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τηλ. 210 7282.333 και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τηλ. 210 3398.600.
6-7 Φεβρουαρίου
Συνέδριο Διοίκησης και Οικονομίας
HOTEL «ΤΙΤΑΝΙΑ», Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ) 52, ΑΘΗΝΑ
Σε άκρως ενδιαφέρουσα συγκυρία με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) διοργανώνει από την Παρασκευή Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης και Οικονομίας (ICBE – HOU). Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή κορυφαίους επιστήμονες και ερευνητές για να παρουσιάσουν, να συζητήσουν και να αντικρούσουν τις ιδέες τους σε όλα τα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://icbe-hou.eap.gr/.
Ως 27 Φεβρουαρίου


Ψηφιακή λογοτεχνία


Ενα καινοτόμο αντικείμενο για τα ελληνικά δεδομένα, με εξαιρετικό θεωρητικό ενδιαφέρον και πολυάριθμες εκπαιδευτικές και πρακτικές εφαρμογές, διδάσκεται εξ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν από τις 2 Μαρτίου το επιμορφωτικό πρόγραμμα«Νεοελληνική Λογοτεχνία & Ψηφιακές Τεχνολογίες». Θέματα που θα διδαχθούν είναι «η λογοτεχνία στο Διαδίκτυο», «η αξιολόγηση και αξιοποίηση ψηφιακού και πολυμεσικού περιεχομένου», «η δημιουργία λογισμικού για τη φιλολογική έρευνα», «η ψηφιακή λογοτεχνία» κ.ά. Η περίοδος εγγραφών λήγει στις 27/2/15. Στην ιστοσελίδα www.digilit-edu.net/ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ