21 Δεκεμβρίου – 18 Φεβρουαρίου


Ιατρικές διαλέξεις ομοτίμων του ΕΚΠΑ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΚΠΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 30, ΑΘΗΝΑ
Το Σώμα Ομότιμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε από τις 17 Δεκεμβρίου έναν κύκλο κυριακάτικων πανεπιστημιακών διαλέξεων με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες, που θα κρατήσει ως τις 18 Φεβρουαρίου. Ο κύκλος αυτός είναι αφιερωμένος στη διά βίου προστασία της υγείας. Σήμερα, μεταξύ των ωρών 19.00 και 21.00, θα μιλήσουν οι ομότιμοι καθηγητές Ν. Κατσιλάμπρος και Σ. Ράπτης, με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης. Ενα παγκόσμιο πρόβλημα». Την επόμενη Κυριακή θα μιλήσουν ο Κ. Σολδάτος με θέμα «Η Ψυχιατρική: Γενικές θεωρήσεις» και ο Ε. Σταμπουλής με θέμα «Μονάδα αυξημένης φροντίδας για ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο».
21 Δεκεμβρίου – 6 Ιανουαρίου


Υποβρύχιες Γιορτές στον Θαλασσόκοσμο


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΓΟΥΡΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ενας αλλιώτικος Αϊ-Βασίλης κατέφθασε στον υποβρύχιο κόσμο του Ενυδρείου Κρήτης, με έξι πολύχρωμους ιππόκαμπους να σέρνουν το έλκηθρό του και μια γοργόνα στο πλάι του! Η αποκάλυψη των μυστικών του ενυδρείου θα συνδυαστεί με παραστάσεις και θεάματα, και τα παιδιά θα κατασκευάσουν όμορφες χειροτεχνίες, θα πειραματιστούν και θα μαστορέψουν. Οι εκδηλώσεις είναι από χθες καθημερινές και θα ολοκληρωθούν την ημέρα των Θεοφανίων με αγιασμό των υδάτων. Λεπτομέρειες στο www.cretaquarium.gr/.
22 Δεκεμβρίου – 31 Μαρτίου


Γιορτές και Εξέλιξη Η/Υ στο «Νόησις»


ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΝΟΗΣΙΣ», 6ο ΧΛΜ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΡΜΗΣ
Το «Νόησις» έχει ετοιμάσει για τις ημέρες των γιορτών ποικιλία δραστηριοτήτων που συνδυάζουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τη μαγεία των παραμυθιών και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών. Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε στον ιστότοπο www.noesis.edu.gr/, αλλά ενδιαφέρουσα είναι και η νέα περιοδική έκθεση «Computerevolution» που ξεκίνησε μόλις χθες και θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου: παρουσιάζει όλη την εξέλιξη της πληροφορικής ως σήμερα, προσφέροντας στο κοινό όχι μόνο τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές αλλά και το «μεγαθήριο» IBM 1620.
23 Δεκεμβρίου


Εργαστήρι δώρων στο Ευγενίδειο


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387, Π. ΦΑΛΗΡΟ
Την Τρίτη και ώρα 17.30 το Ευγενίδειο προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν την ξεχωριστή σημασία κάθε δώρου μέσα από την ανάγνωση λαϊκού παραμυθιού με συντροφιά ήχων από μουσικά όργανα και να φτιάξουν τα ίδια μια κατασκευή από πηλό για τον καινούργιο χρόνο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εργαστήρι για παιδιά Α’ ως και Δ’ Δημοτικού, με δωρεάν είσοδο. Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210 9469.631 και 632 (Tρίτη ως Παρασκευή: 08.30-20.00, Σάββατο και Δευτέρα: 08.30-15.30). Περισσότερα στο www.eugenfound.edu.gr/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ