Οπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς και τους μικρούς επιστήμονες έξυπνα δώρα που υπόσχονται να γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο με γνώση, δημιουργικότητα και ψυχαγωγία. Ξεφύγετε από τον «πονοκέφαλο» των εορταστικών εξόδων και ταξιδέψτε μαζί μας μέσα από μια επιλογή οικονομικών προτάσεων με «άρωμα» επιστήμης αλλά και γερή δόση Ιστορίας…
Πίναξ: σπαζοκεφαλιά μεταβλητής γεωμετρίας

Η γέννηση της Αθηνάς, ο Οδυσσέας τυφλώνει τον Πολύφημο, ο Αχιλλέας, ο Ηρακλής και η Λερναία Υδρα, κ.ά. Σκηνές από γνωστά αρχαία ελληνικά αγγεία ζωντανεύουν από τα σπασμένα κομμάτια ενός χειροποίητου διακοσμημένου κεραμικού «πίνακα».

Για ποιον: 5 ετών και άνω
Πόσο: 23 ευρώ
Από πού: The ATTIC Black Shop

Μυκηναϊκό «μαγικό» κουτί

Βρες και συναρμολόγησε ένα μοναδικό χειροποίητο κεραμικό αντικείμενο κατασκευασμένο με γεώδη υλικά, σύμφωνα με τις αρχαίες τεχνικές.

Για ποιον: 5 ετών και άνω

Πόσο: 29 ευρώ
Από πού: The ATTIC Black Shop

Πειράματα στην κουζίνα

Μάθετε γιατί σκάει το ποπκόρν μέσα από το «Σετ Mαθαίνω Μαγειρεύοντας No.1» ή μετατρέψτε την κουζίνα σας σε εργαστήριο με το «Σετ 10 Πειράματα Χημείας στην Κουζίνα No.1».

Για ποιον: 8 ετών και άνω
Πόσο: 7,90 ευρώ
Από πού: Caeleste

Ο τυραννόσαυρος έγινε… 48 κομμάτια



Ο βασιλιάς των δεινοσαύρων αναζητεί τη συναρμολόγησή του. Χάρη στις μοναδικές λεπτομέρειες και το ιδιαίτερο σχήμα των κομματιών του, το… προϊστορικό παζλ δαπέδου υπόσχεται να συνεπάρει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους.

Για ποιον: 3 ετών και άνω
Πόσο: 19,50 ευρώ
Από πού: Caeleste

Πάμε λούνα παρκ;

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε ένα δικό του λούνα παρκ; Κατασκευάστε τον προσωπικό σας τροχό, με το σετ «Κατασκευή Τροχού Λούνα Παρκ», και βουτήξτε στον μαγικό κόσμο των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Για ποιον: 6 ετών και άνω
Πόσο: 14 ευρώ
Από πού: Ελληνικός Κόσμος

Γρανάζια παντού!

Δημιουργήστε μαγνητικές κατασκευές παντός είδους με τα χρωματιστά μικρά και μεγάλα γρανάζια του «Kliky Gears». Διασκεδάζοντας και «χτίζοντας» τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα, τους αριθμούς, τα σχήματα και αναπτύσσουν τις λεπτές κινητικές ικανότητές τους.

Για ποιον: 1-5 ετών
Πόσο: 34,50 ευρώ
Από πού: Caeleste

Γόρδιος δεσμός

Στην αρχαία Μακεδονία οι μεγάλοι μάντεις κήρυτταν ότι όποιος έλυνε τον γόρδιο δεσμό που δημιούργησε ο Μίδας, θα κατακτούσε τον κόσμο. Επί 400 χρόνια ο δεσμός παρέμενε μυστήριο μέχρι που ο Μέγας Αλέξανδρος κατάφερε να τον λύσει. Ο σύγχρονος γόρδιος δεσμός αναζητεί τη λύση του. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την πρόκληση;

Για ποιον: 13 ετών και άνω
Πόσο: 13,50 ευρώ
Από πού: Caeleste

ECO TECH: «Πράσινη» ενέργεια

Μέσα από την κατασκευή μοντέλων και την εκτέλεση πειραμάτων αντλήστε πολύτιμη γνώση γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το μέλλον στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για ποιον: 9 ετών και άνω
Πόσο: 105 ευρώ
Από πού: www.patini.gr

Ολυμπιακό πνευματικό επιτραπέζιο

Το παιχνίδι έχει ως εξής: οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ένα αρχαίο άγαλμα της Αθηνάς. Το πρόβλημα είναι ότι είναι μοιρασμένο σε δύο κομμάτια. Βοηθήστε την ομάδα των ειδικών να μεταφέρει και να συναρμολογήσει το άγαλμα.

Για ποιον: 8 ετών και άνω
Πόσο: 24,50 ευρώ
Από πού: Ελληνικός Κόσμος

Ιπτάμενος δίσκος

Συναρμολογήστε τα κομμάτια και κάντε το απόλυτο μάθημα Φυσικής με τη βοήθεια ενός… ιπτάμενου δίσκου, που παραμένει στον αέρα με τη βοήθεια των μαγνητικών πεδίων.

Για ποιον: 5 ετών και άνω
Πόσο: 37 ευρώ
Από πού: www.patini.gr

Διακοπές στην Αίγυπτο

Ανακατέψτε τον γύψο με λίγο νερό, ρίξτε το μείγμα στα ειδικά καλούπια, διακοσμήστε και θαυμάστε ένα αιγυπτιακό επιτύμβιο μνημείο.

Για ποιον: 7 ετών και άνω
Πόσο: 28 ευρώ
Από πού: www.patini.gr

Αρχαιοελληνικό «παζλ»

Βρείτε ένα μοναδικό θραύσμα αγγείου και μάθετε για τον οστρακισμό στην αρχαία Αθήνα. Τα κουτιά ανασκαφής δεν ενδείκνυνται για όσους υποφέρουν από άσθμα ή αλλεργία σε σκόνη.

Για ποιον: 5 ετών και άνω
Πόσο: 20 ευρώ
Από πού: The ATTIC Black Shop

Διαστημική περιπλάνηση

Το παιχνίδι με τη γνώση συνδυάζει το εντυπωσιακό παζλ 260 κομματιών «Ηλιακό Σύστημα». Μετά την ολοκλήρωσή του το «παράθυρο» στο Διάστημα μπορεί να τοποθετηθεί στο παιδικό δωμάτιο ή σε κάποιον άλλον χώρο του σπιτιού προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες.

Για ποιον: 8 ετών και άνω
Πόσο: 11,50 ευρώ
Από πού: Caeleste

Χαράσσοντας τον χαλκό

Ενα κουτί γεμάτο ιδέες και όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά δίνει το έναυσμα για τη δημιουργία χάλκινων κομψοτεχνημάτων.

Για ποιον: 13 ετών και άνω
Πόσο: 23,50 ευρώ
Από πού: Caeleste

Ο λαβύρινθος της μπίλιας

Ενα εντυπωσιακό roller coaster με τέσσερις λούπες, μακριές σερπαντίνες, μακρύ τούνελ και φανταστικές καμπύλες απευθύνεται σε όσους διαθέτουν υπομονή και δεξιότητα στη συναρμολόγηση. Το θέαμα στη συνέχεια είναι απλά καθηλωτικό!

Για ποιον: 15 ετών και άνω
Πόσο: 58 ευρώ
Από πού: www.patini.gr

Καταστήματα

Caeleste

Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64, Παλαιό Φάληρο (στο κτίριο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου), τηλ. 210 9469.677, www.caelesteshop.gr

Ελληνικός
Κόσµος

Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος, τηλ. 212 2540.000,
www.hellenic-cosmos.gr

•The ATTIC black shop

Νίκης 50A & Κυδαθηναίων 6, 10558, Αθήνα, τηλ. 210 3232.005, www.atticblack.com

www.patini.gr

Tηλ. 210 6647.061, 6947 568.282

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ