19,3% των ελλήνων καπνιστών δήλωσε ότι καπνίζει πάνω από 3 πακέτα την ημέρα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ανέρχεται σε 10,1%.

3
τουλάχιστον προσπάθειες διακοπής έκαναν το 19,5% των καπνιστών και το 15,5% των καπνιστριών, ενώ περισσότερο από το 35% καπνιστών και καπνιστριών δεν επεδίωξε ποτέ να διακόψει.
50,4% των καπνιστριών δηλώνει ότι για τη διακοπή είναι αναγκαία μια εσωτερική απόφαση, ενώ το 35,5% των καπνιστών «χρειάζεται» μια ασθένεια για να πάρει απόφαση διακοπής.
Πραγματικές rolling stones
Υπάρχει στην Κοιλάδα του Θανάτου (τη χαμηλότερη, ξηρότερη και θερμότερη περιοχή της Βόρειας Αμερικής, και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια) ένα πολύ απομακρυσμένο και δυσπρόσιτο μέρος που παλαιά ήταν λίμνη, αλλά τώρα αυτό που έχει μείνει είναι ένα εκτεταμένο λιθόστρωτο ίσιωμα, κάτι σαν την απέραντη Κόκκινη Πλατεία. Εκεί είχε παρατηρηθεί από χρόνια κάποιοι βράχοι που έπεφταν από τις γύρω πλαγιές να «ταξιδεύουν» αργά και μυστηριωδώς σε αυτή την… πλατεία. Ως και εξωγήινες δυνάμεις υποψιάστηκαν μερικοί. Οταν όμως έβαλαν σε αυτές τις πέτρες GPS και κάμερες ευαίσθητες και με πολύ λίγο φως, κατάλαβαν ότι κάποιες νύχτες του χρόνου η υγρασία κατασταλάζοντας στην επιφάνεια δημιουργούσε ένα πολύ λεπτό στρώμα πάγου, το οποίο έκανε τις πέτρες να κυλούν, και με το πρώτο φως της ημέρας το νερό εξαφανιζόταν, αφήνοντας πίσω του μυστήριο.

Χαζή ερώτηση
Υπάρχει «κύκνειο άσμα»;

Το τελευταίο έργο ενός καλλιτέχνη συνήθως αποκαλείται έτσι, χωρίς να είναι αναγκαστικά και το καλύτερο. Αυτή η έκφραση έλκει την προέλευσή της από τους κύκνους, που κατά τους αρχαίους μύθους πεθαίνοντας σχεδόν τραγουδούν μελωδικά. Ισχύει όμως; Ηδη ο Πλίνιος (23-79 μ.Χ.), στη Φυσική Ιστορία του, καταρρίπτει αυτή την ιδέα. Και τώρα σε σύγχρονα βιβλία, σχετικά με τη συμπεριφορά των πουλιών στην Ευρώπη, αναφέρεται ότι ναι μεν λίγο πριν από την τελευταία τους πνοή δύο είδη κύκνων (οι Cygnus Olor και οι Cygnus Cygnus) παράγουν κάποιους ήχους, αλλά «άσμα» δεν το λες…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ