2-4 Οκτωβρίου
Η «ανάκτηση του μέλλοντος»
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ – ΓΚΑΖΙ, ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Η Multitrab Productions διοργανώνει συνάντηση νέων τεχνολογιών, καινοτομίας, δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών, με ένα τριήμερο ομιλιών, συμμετοχικών εργαστηρίων για ανάπτυξη νέων ιδεών και μια σειρά από ατομικές, διερευνητικές συνομιλίες με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, σχεδιαστές, στοχαστές και ηγέτες επιχειρήσεων. Προσκαλούνται στη συνάντηση αυτή νέοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιρειών, εγχώριοι και διεθνείς φορείς, ερευνητές, προγραμματιστές, εικαστικοί, αρχιτέκτονες, γραφίστες, φοιτητές και δημιουργικοί οραματιστές τού αύριο, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού την «ανάκτηση του μέλλοντός τους». Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.retrievethefuture.com (όπου τα πάντα είναι –ανοήτως –μόνο στα αγγλικά).
3 Οκτωβρίου
Ημερίδα διαχείρισης αποβλήτων


ΙΙΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΩΡΑΝΟΥ ΕΦΕΣΙΟΥ 4, ΑΘΗΝΑ
Την Παρασκευή, ώρα 9.15 π.μ., διοργανώνει η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών ημερίδα, στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας, με θέμα «Διαχείριση – Ενεργειακή Εκμετάλλευση Αποβλήτων στην Ελλάδα». Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τις ενότητες: (1) Το πρόβλημα και οι ενδεδειγμένες στρατηγικές, (2) Ανακύκλωση, κομποστοποίηση και ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων, (3) Η ελληνική κατάσταση – έργα που έχουν δρομολογηθεί και αναμενόμενα αποτελέσματα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 6597119.
3-5 Οκτωβρίου


Η Διδακτική της Πληροφορικής στο Ρέθυμνο


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΟ
Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» και το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτική της Πληροφορικής» συνδιοργανώνουν η Ενωση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) και η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το πρώτο συνέδριο στοχεύει στη διαπραγμάτευση των σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων σχετικά με το πεδίο των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Το δεύτερο προαλείφεται εφέτος σε «συνέδριο αγανάκτησης», αφού οι συντελεστές του κρίνουν ότι «απειλείται με κατάργηση από το υπουργείο Παιδείας η διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής στο Λύκειο, ο εξοστρακισμός του από την Τεχνολογική Κατεύθυνση και ο περιορισμός των ωρών διδασκαλίας του στο Γυμνάσιο». Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο www.hcicte2014.edc.uoc.gr/.
5 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου


Κυριακές στο Μουσείο


ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 16, ΘΗΣΕΙΟ
Τρεις ενότητες μορφωτικών προγραμμάτων για παιδιά ξεκινούν στο Μουσείο Ηρακλειδών, μοιρασμένες σε δύο κύκλους –των Κυριακών του Οκτωβρίου και των Κυριακών του Νοεμβρίου. Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Μαθηματικά σαν παιχνίδι: αλληλεπιδραστικά εργαστήρια μαθηματικών για μαθητές Α’ & Β’ Δημοτικού» και κόστος συμμετοχής στα τέσσερα μαθήματα 60 ευρώ. Η δεύτερη έχει τίτλο «Εκπαιδευτική ρομποτική για μαθητές Γ’-Δ’ & Ε’-Στ’ δημοτικού» και δίδακτρα 80 ευρώ. Τέλος, η τρίτη ενότητα έχει τίτλο «LET’S GO STEM για παιδιά σε προχωρημένο και αρχάριο επίπεδο», με δίδακτρα 80 ευρώ. Για λεπτομέρειες και κρατήσεις θέσεων επισκεφθείτε το www.herakleidon-art.gr/.