22 Σεπτεμβρίου
DOMEFEST στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387, Π. ΦΑΛΗΡΟ
Αύριο το απόγευμα το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο γιορτάζει τη φθινοπωρινή ισημερία και παρουσιάζει αποσπάσματα ψηφιακών ταινιών που βραβεύθηκαν στο DomeFest –το πρώτο φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών θόλου στον κόσμο –από το 2004 ως σήμερα. Το μοναδικό αυτό ψηφιακό πανόραμα έχει διάρκεια 40 λεπτών και θα προβληθεί σε τρεις παραστάσεις για το κοινό, στις 18.30, 19.30 και 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στις 18.00.
23-25 Σεπτεμβρίου


Πολυσυνέδριο συν-ενέργειας


ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, Π. ΡΑΛΛΗ & ΘΗΒΩΝ 250, ΑΙΓΑΛΕΩ
Επιδιώκοντας μια «διεθνή συνέργεια για την ενέργεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τη συμβολή της πληροφορικής στην επιστήμη, στην οικονομία, στην κοινωνία και στην εκπαίδευση», το ΤΕΙ Πειραιά διοργανώνει το συνέδριο eRA-8/The SynEnergy Forum. Το μεγαλεπήβολο του στόχου του αντανακλάται στην πληθώρα τομέων ενδιαφέροντος του συνεδρίου: 29 τομείς, από την πληροφορική και την ανάπτυξη πυρηνικών ενεργειακών λύσεων ως τη νανοτεχνολογία και τον επιστημονικό τουρισμό. Για περισσότερες λεπτομέρειες τηλεφωνήστε στο 210 5381.540 ή επισκεφθείτε το http://era.teipir.gr/ όπου θα βρείτε και το πλήρες πρόγραμμα.
26 Σεπτεμβρίου


Την Παρασκευή η «Βραδιά του Ερευνητή»


ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΥΛΟΣ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΡΟΔΟΣ
Φθάνουμε στην τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, τη βραδιά που θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις απανταχού της Ευρώπης προς τιμήν των ερευνητών της επιστήμης. Οπως σας ενημερώσαμε από την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκδηλώσεις της χώρας μας γίνονται σε πολλές πόλεις, με ποικίλα αντικείμενα και περιεχόμενο. Διαβάστε περισσότερα για τα προγραμματιζόμενα της Παρασκευής στον ιστότοπο www.rengreece.gr/.
26-27 Σεπτεμβρίου


Γιορτή Ψηφιακής Δημιουργίας
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ (Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 107-109) – ΣΧΟΛΗ ΒΑΚΑΛΟ (Λ. ΚΑΤΣΩΝΗ 26), ΑΘΗΝΑ
Οι «Ψηφιοποιημένοι» (#digitized14) είναι μια ετήσια σειρά συναρπαστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα και περιλαμβάνουν συνέδριο και εργαστήρια ψηφιακού σχεδιασμού. Συγκεντρώνει ως ομιλητές πλειάδα αστέρων του διαδικτυωμένου κόσμου, που παρουσιάζουν τις πιο πρόσφατες μεθόδους, τεχνοτροπίες και τεχνολογίες τους. Για την πληρέστερη πληροφόρησή σας (στα αγγλικά μόνο) επισκεφθείτε το www.digitized.gr/.
27 Σεπτεμβρίου


TEDxAcademy στο Μέγαρο


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Λ. ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ & Π. ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Η παγκοσμίως γνωστή διοργάνωση «ομιλιών που εμπνέουν» TEDxAcademy 2014 θα λάβει χώρα το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι 15 εφετινοί ομιλητές του έχουν κοινό γεωμετρικό τόπο ερωτήματα όπως: «Θα είναι ο κόσμος του 21ου αιώνα κόσμος αφθονίας ή έλλειψης;», «Πώς αντιλαμβανόμαστε τις τεχνολογικές αλλαγές;», «Πώς μπορούμε να αλληλεπιδρούμε με τον αστικό χώρο μας;», «Πώς μπορούμε να έχουμε ιδιωτική ζωή στην εποχή του κυβερνοχώρου;», «Πού βρίσκεται η Ελλάδα εν μέσω όλων αυτών των αλλαγών;», «Πώς μπορούμε –ως άτομα και ως κοινωνία –να κάνουμε άλμα προς τη δημοκρατία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα;». Περισσότερα στο www.tedxacademy.com/. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ