To photoshop, ή αλλιώς το ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες, λίγο-πολύ είναι γνωστό σε όλους. Με την άνοδο των smartphones και τη μανία των selfies «γεννήθηκαν» χιλιάδες εφαρμογές που επιδιορθώνουν ατέλειες, ενισχύοντας την εμφάνιση των εικονιζομένων.
Στην ίδια λογική, αλλά αυτή τη φορά για βίντεο, η εφαρμογή Looksery που δημιούργησε μια αμερικανική εταιρεία με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, υπόσχεται αψεγάδιαστη εμφάνιση ακόμη και κατά τη διάρκεια… βιντεοκλήσης! Σύμφωνα με τους επινοητές του καινοτόμου app, ο χρήστης θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να «πειράξει» το πρόσωπό του, να αφαιρέσει παραπανίσια κιλά ή να χαρίσει στον εαυτό του εμφάνιση… ζόμπι. Η εφαρμογή επιτρέπει ακόμη τη λήψη βελτιωμένων φωτογραφιών.
«Αναπτύξαμε έναν δικό μας κώδικα για την ανίχνευση προσώπου μέσω βίντεο και σχεδιάσαμε μοναδικά φίλτρα τα οποία εφαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο» αναφέρει η ομάδα πίσω από το Looksery.
Στην παρούσα φάση, η εφαρμογή για ζωντανό «λίφτινγκ» αναζητεί κεφάλαια μέσω του Kickstarter. Αν όλα πάνε καλά και οι οικονομικοί στόχοι ευοδωθούν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, η εφαρμογή θα μπορούσε να φτάσει σε συσκευές iOS μέσα στον Αύγουστο και για Android μέσα στον Νοέμβριο.
Παγάκια πολλών… καρατίων
Ποιος είπε ότι τα παγάκια δεν μπορούν να αποτελούν προϊόν πολυτελείας; Ο λόγος για τα παγάκια Luxury της καλιφορνέζικης εταιρείας Gläce Luxury Ice Co, τα οποία κατά τους επινοητές τους διαθέτουν ιδανικό σχήμα και σύσταση, δίνοντας νέα διάσταση στον «δροσερό» φίλο του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα υπερ-διάφανα «χειροποίητα» παγάκια διατηρούν ιδανικές διαστάσεις σφαίρας ή κύβου, καθώς λαξεύονται από μεγάλα μπλοκ πάγου, τα οποία ψύχονται από έξω προς τα μέσα. Σε αντίθεση με τα «σπιτικά» παγάκια, τα παγάκια πολυτελείας δεν περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε ακαθαρσίες ή καρκινογόνες ουσίες που εντοπίζονται, κατά την εταιρεία, στο νερό της βρύσης που χρησιμοποιείται συνήθως για την παρασκευή του σπιτικού πάγου. Προσφέρουν μέγιστη ψύξη, διαθέτουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 40 ολόκληρων λεπτών και δεν συνοδεύονται από τυχόν δυσάρεστη γεύση ή άρωμα, που θα μπορούσε να αλλοιώσει ένα ακριβό κοκτέιλ ή ποτό.
Επειδή όμως συνήθως η πολυτέλεια έχει και το αντίστοιχο αντίτιμο, η πενηντάδα του πάγου πολλών… καρατίων στοιχίζει περί τα 240 ευρώ. Στην υγειά μας!
Βραχιόλι-«πορτοφόλι»!
Ενα βραχιόλι το οποίο φοριέται στο χέρι και σε ρόλο «πορτοφολιού» θα μπορούσε με μια κίνηση να πληρώσει εύκολα και γρήγορα για τον καφέ του κατόχου του ή το εισιτήριό του στα μέσα μαζικής μεταφοράς ανέπτυξε η βρετανική τράπεζα Barclays.
Το βραχιόλι bPay, όπως ονομάζεται, βρίσκεται σε απευθείας «επικοινωνία» με τον λογαριασμό του χρήστη. Με τη βοήθεια ειδικών σαρωτών, ο κάτοχός του θα μπορεί με μια κίνηση κουνώντας τον καρπό του να πραγματοποιεί αστραπιαία οικονομικές συναλλαγές χωρίς την ανάγκη να κουβαλάει μαζί του πορτοφόλι ή ακόμη να το βγάζει κάθε φορά από την τσάντα του. Φτιαγμένο από σιλικόνη το βραχιόλι-«πορτοφόλι» είναι αδιάβροχο, ενώ δύσκολα μπορεί να… παραπέσει από το χέρι του κατόχου του.

«Απλά φανταστείτε μια τυπική μέρα στο προσεχές μέλλον. Φεύγετε από το σπίτι, μπαίνετε σε ένα τρένο και κατευθύνεστε προς το γυμναστήριο. Μετά το πρόγραμμά σας περνάτε από την καφετέρια της γειτονιάς, παίρνετε έναν καφέ και πηγαίνετε στο γραφείο. Τόσο τα χρήματα όσο και τα στοιχεία που χρειάζονται για κάθε στάδιο του καθιερωμένου σας δρομολογίου θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μια συσκευή όπως το bPay
» εξηγεί εκπρόσωπος του τραπεζικού κολοσσού.
Στόχος των τραπεζών, σύμφωνα με αναλυτές, είναι η μελλοντική αντικατάσταση των καρτών με «έξυπνα» και ασφαλή φορετά γκάτζετ που θα διευκολύνουν τις καθημερινές οικονομικές συναλλαγές των χρηστών.

Πατίνι σε μια κόλλα Α4
Ενα αναδιπλούμενο πατίνι, το οποίο μπορεί εύκολα να γίνει όσο μια κόλλα χαρτί Α4 και να χωρέσει σε μια τσάντα, δημιούργησε ο 22χρονος φοιτητής Τζορτζ Μέιμπεϊ, από το Πανεπιστήμιο South Bank του Λονδίνου.

Το μυστικό της πλαστικότητας του σκούτερ βάρους πέντε κιλών κρύβεται σε ένα αλουμινένιο σχοινί που υπάρχει στο εσωτερικό του. Κατά το κλείσιμο, το σχοινί χαλαρώνει και τα μεμονωμένα κομμάτια του σκελετού του «λυγίζουν», προσφέροντάς του τη δυνατότητα να συρρικνώνεται. Αντίθετα, όταν ανοίγει, το σχοινί τεντώνεται και το κάθε κομμάτι «κουμπώνει» με ασφάλεια μέσα στο άλλο, κάνοντας το πατίνι ικανό να αντέξει το βάρος ενός ενηλίκου.
Το εντυπωσιακό πατίνι συνοδεύεται από την εξίσου εντυπωσιακή τιμή των 1.240 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ