Το να γράφουμε μηνύματα περπατώντας δεν είναι ό,τι πιο σοφό, γιατί εκτός από το να πέσουμε σε κάποια τρύπα στο πεζοδρόμιο, μπορεί να πατήσουμε καμιά μπανανόφλουδα –και όχι μόνο. Η εφαρμογή Type n Walk για iOS προστατεύει τον χρήστη από τα ατυχήματα κάνοντας την οθόνη του κινητού του… διάφανη!
Με τη βοήθεια της κάμερας του κινητού η εφαρμογή εμφανίζει στον χρήστη την εικόνα που υπάρχει μπροστά του βοηθώντας τον έτσι να αποφύγει επιτυχώς οποιοδήποτε εμπόδιο ενώ γράφει.
Σύμφωνα με σχόλια που άφησαν χρήστες του app Type n Walk στο iTunes «η εφαρμογή δίνει την εντύπωση ότι η οθόνη του κινητού είναι διάφανη με αποτέλεσμα να μπορείς να δεις μέσα από αυτήν τι συμβαίνει στον δρόμο μπροστά σου. Η εικόνα του δρόμου εμφανίζεται ελαφρώς θολή έτσι ώστε να μπορείς να διαβάζεις ξεκούραστα μηνύματα και ενημερώσεις. Λειτουργεί πολύ καλά και εύχομαι να μπορέσει να με σώσει από πιθανά ατυχήματα».
Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη αυστραλών ειδικών του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ είχε δείξει ότι σε γενικές γραμμές η σύνταξη μηνυμάτων κατά το περπάτημα οδηγεί σε μια ρομποτική κίνηση και ρίχνει το κέντρο βάρους προς τα εμπρός, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα πτώσης.
Ταμπλέτα «ηλεκτρονικού χαρτιού»
Με οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης (Ε-ink) και διαστάσεις μιας κόλλας Α4, το Digital Paper είναι ό,τι μαρτυρεί το όνομά του: μια ταμπλέτα ψηφιακού «χαρτιού» από τη Sony, η οποία επιτρέπει στον κάτοχό της να σημειώνει επάνω στην οθόνη της, όπως ακριβώς θα έκανε και πάνω στο χαρτί.
Σχεδιασμένη για επαγγελματική χρήση, η «οικονόμα» ταμπλέτα με τεχνολογία Wi-Fi έχει ιδιαίτερα χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, γεγονός που παρατείνει τη «ζωή» της μπαταρίας της για περίπου τρεις εβδομάδες ως την επόμενη φόρτιση.
Η νέα οθόνη αφής τύπου Mobius (ανάλυσης 1.200×1.600 dot matrix) καταφέρνει να ενσωματώσει την τεχνολογία της ηλεκτρονικής μελάνης σε ανθεκτικό πλαστικό. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να διατηρεί την ισχνή σιλουέτα της και το πουπουλένιο βάρος της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η υπέρλεπτη ταμπλέτα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον Μάιο.
Σκυλοφωτισμός!
Μια ευρηματική ιδέα γύρω από τη φωταγώγηση δημόσιων χώρων είχε ο Αμερικανός Μάθιου Μαζότα πριν από λίγα χρόνια. Ο πρώην απόφοιτος του ΜΙΤ και καλλιτέχνης είχε σχεδιάσει ένα σύστημα ικανό να παράγει ηλεκτρική ενέργεια εκμεταλλευόμενο τις… ακαθαρσίες των σκύλων και συγκεκριμένα το μεθάνιο.
Σύμφωνα με το οικολογικό πρότζεκτ, ονόματι Park Spark (φλόγα πάρκου), ο ιδιοκτήτης του σκύλου μαζεύει τα περιττώματα του κατοικιδίου του με μια βιοδιασπώμενη σακούλα, ρίχνοντάς τη στη συνέχεια σε μια ειδική δεξαμενή χώνευσης. Το μεθάνιο που προκύπτει από τη «ζύμωση» του περιεχομένου της δεξαμενής περνάει μέσω ενός σωλήνα σε μια διπλανή δεξαμενή και από εκεί, ως βιοαέριο, μεταφέρεται στη λάμπα του πάρκου. Το καινοτόμο σύστημα με την αστείρευτη πρώτη ύλη δοκιμάστηκε πιλοτικά σε πάρκο της Μασαχουσέτης.
Δονούμενο κρεβάτι για όνειρα γλυκά
Ονομάζεται Balluga και αποτελεί ένα υπερσύγχρονο κρεβάτι το οποίο υπόσχεται να «νανουρίσει» τον ιδιοκτήτη του με τη βοήθεια… δονήσεων. Το κρεβάτι του μέλλοντος αποτελείται από «μπάλες» αέρα οι οποίες καλύπτονται από ένα στρώμα αφρού, ικανό να προσαρμόζεται και να αγκαλιάζει το σώμα του κατόχου του.
Χάρη σε έναν ενσωματωμένο θερμοστάτη, το στρώμα επιτρέπει τη ρύθμιση της ιδανικής θερμοκρασίας για μεγαλύτερη άνεση κατά τον ύπνο. Ετσι μπορεί να είναι π.χ. ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Στο κάτω μέρος του το Balluga διαθέτει αποθηκευτικό χώρο υπό μορφή συρταριών. Οι φωτεινές ενδείξεις του πάλι συνοδεύουν με ασφάλεια τα… νυχτοπερπατήματα.
Το «έξυπνο» κρεβάτι με τεχνολογία Wi-Fi, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα προηγμένο σύστημα «οριζόντιας» ψυχαγωγίας. Διαθέτει προτζέκτορα για την προβολή ταινιών στον απέναντι τοίχο, ενώ μέσω της σύνδεσής του με την τηλεόραση ή με μια κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί να ενισχύει την τηλεθέαση και την εμπειρία gaming με επιπλέον αισθητηριακά ερεθίσματα, μέσω των δονήσεων. Σε περίπτωση μάλιστα που ο χρήστης αποκοιμηθεί, το σύστημα σβήνει αυτόματα.
Το φουτουριστικό κρεβάτι –που μόνο καφέ δεν φτιάχνει – αναμένεται να διατεθεί προς πώληση τον Νοέμβριο μέσω του διαδικτυακού καταστήματος πώλησης ειδών πολυτελείας VeryFirstTo, γεγονός που προδίδει μια μάλλον «τσιμπημένη» τιμή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ