Στην πρώτη ματιά φαίνεται μάλλον περίεργο: μια γραφομηχανή η οποία στη θέση του χαρτιού έχει ένα… iPad! Για τους λάτρεις πρωτότυπων αντικειμένων με νοσταλγικό αέρα vintage η εταιρεία usbtypewriter δημιούργησε ένα πληκτρολόγιο με την αίγλη περασμένης εποχής, το οποίο δεν είναι άλλο από μια κλασική γραφομηχανή με δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB με μόνιτορ ή ταμπλέτες.

Η «αναβάθμιση» της κλασικής γραφομηχανής σε hi-tech αξεσουάρ περιλαμβάνει την εγκατάσταση των πλήκτρων Control, Alt και Backspace. Το Enter εκτελείται μέσω του ειδικού εμβόλου για την αλλαγή γραμμής στη γραφομηχανή.

Οι εκσυγχρονισμένες γραφομηχανές που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (www.usbtypewriter.com) ξεκινούν από τα 545 ευρώ. Για όσους πάλι πιστεύουν ότι η τιμή αυτή είναι υπερβολική, η εταιρεία προωθεί και το kit μετατροπής «κάν’ το-μόνος-σου» προς μόλις 58 ευρώ.

Το «BatMobile» είναι εδώ!

Ενα αγωνιστικό όχημα-ρουκέτα δημιούργησε η ιαπωνική Nissan. Το DeltaWing θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το αυτοκίνητο του BatMobile, το φημισμένο όχημα του Batman. Σχεδιασμένο ώστε να είναι υπερβολικά ελαφρύ και αεροδυναμικό, το φουτουριστικό όχημα διαθέτει μπροστινά λάστιχα πάχους μόλις τεσσάρων ιντσών.

Σύμφωνα με τους οδηγούς Μαρίνο Φρανκίτι και Μάικλ Κρουμ, που δοκίμασαν το αστραπιαίο όχημα, η θέση του οδηγού είναι ιδιαίτερα άνετη. Με τη μηχανή στο πίσω μέρος και το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του οχήματος να συγκεντρώνεται εκεί, ο οδηγός θα κερδίζει σε ευελιξία πραγματοποιώντας με άνεση τις δύσκολες στροφές.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας DIG-T (Direct Injection Gasoline–Turbocharhed) 1,6 λίτρων και ισχύος 300 ίππων με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και έναν υπερσυμπιεστή, σε συνδυασμό με την υπερβολικά περιορισμένη αεροδυναμική αντίσταση και το μηδαμινό βάρος του DeltaWing, υπόσχεται την «απογείωσή» του σε χρόνο-ρεκόρ.

Το επαναστατικό πρότυπο αναμένεται να «πετάξει», εκτός συναγωνισμού, τον ερχόμενο Ιούνιο στη θρυλική γαλλική πίστα Le Mans.

Εξυπνο ρολόι επικοινωνίας

Συνδέεται με smartphones, τύπου iPhone και Android, μέσω Bluetooth και πέρα από την ώρα, εμφανίζει στην οθόνη του ειδοποιήσεις ημερολογίου, ενημερώσεις καιρού, γραπτά μηνύματα και email. Το έξυπνο ρολόι Pebble E Ink, όπως ονομάζεται, φέρει οθόνη από ηλεκτρονικό χαρτί, παρόμοια με εκείνη του Kindle, της Amazon.

Σε αυτήν, εμφανίζονται μηνύματα ή δεδομένα διαφόρων εφαρμογών – από μετρήσεις app γυμναστικής, μέχρι sms.

Για μεγαλύτερη σιγουριά παράδοσης των μηνυμάτων μάλιστα, το ρολόι είναι εξοπλισμένο με δόνηση. «Οι διάφορες εφαρμογές “ζωντανεύουν” το Pebble» αναφέρουν οι σχεδιαστές του.

«Για παράδειγμα, οι ποδηλάτες μπορούν σε συνδυασμό με το GPS του κινητού τους να ελέγχουν την ταχύτητα, τη χιλιομετρική απόσταση ή τον ρυθμό ποδηλάτησης».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα συγκέντρωσης κεφαλαίων για τεχνολογικές καινοτομίες KickStarter, κατά τις πρώτες πέντε μέρες παρουσίασής του, το καινοτόμο ρολόι κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 4,3 εκατ. δολαρίων – δηλαδή περίπου 3,2 εκατ. ευρώ.

«Instagram» για… βίντεο

Στην κορυφή της λίστας εφαρμογών της Apple σκαρφάλωσε την περασμένη εβδομάδα το Viddy: ένα app που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Instagram για βίντεο».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης μέσω facebook όπου οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν, να επεξεργαστούν, να μοιραστούν και να δεχθούν σχόλια και like φίλων τους γύρω από βιντεάκια που έχουν τραβήξει. Από τον Φεβρουάριο το Viddy προσέθεσε στις υπηρεσίες του το Timeline app, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μοντάρουν ένα βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων και στη συνέχεια να το ανεβάσουν στο ανανεωμένο με Timeline προφίλ τους στο Facebook.

Από τότε, σύμφωνα με την εταιρεία Viddy Inc., ο αριθμός των νέων εγγραφών εκτοξεύεται καθημερινά στις 300.000. Πριν από λίγες ημέρες το Facebook κατέβαλε το αστρονομικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την απόκτηση της εφαρμογής επεξεργασίας και δημοσίευσης φωτογραφικού υλικού Instagram. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, σε λίγο και η εφαρμογή για βίντεο να μαγνητίσει το ενδιαφέρον αλλά και τις επενδύσεις των κολοσσών διαδικτυακής κοινωνικής δικτύωσης.

eveniou@tovima.gr