Πουκάμισο από… ροδοπέταλα

Ενα πουκάμισο κατά της κακοσμίας του σώματος δημιούργησε η ιαπωνική εταιρεία Κracie. Το Οtoku Κaoru- που στα ιαπωνικά σημαίνει άνδρας που μυρίζει ωραία- είναι ένα πουκάμισο υψηλής τεχνολογίας, ενισχυμένο σε συγκεκριμένα σημεία με μικροκάψουλες που κατά την τριβή τους με το δέρμα απελευθερώνουν ένα διακριτικό, ευχάριστο άρωμα ρόδου.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η τεχνολογία που κρύβεται στην ύφανση είναι σχεδιασμένη ώστε να ενεργοποιείται μόνον όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, ενώ θα μπορεί να αντέξει ως και 10 πλύσεις.

Η τιμή του ανατρεπτικού Οtoku Κaoru, το οποίο θα μπορούσε να βγάλει από τη δύσκολη θέση αρκετό κόσμο με προβλήματα εφίδρωσης, θα αγγίζει τα 35 δολάρια- δηλαδή περίπου 26 ευρώ. Δεν αποκλείεται μάλιστα σύντομα η εταιρεία να προχωρήσει στην κατασκευή μιας σειράς t-shirt ή άλλων ρούχων με την ίδια τεχνολογία.

Πριν από λίγο καιρό, η Κracie είχε παρουσιάσει μια αρωματική τσίχλα της οποίας η μυρωδιά απορροφάται από τον πεπτικό σωλήνα και στη συνέχεια απελευθερώνεται από το δέρμα. Η επιτυχία της μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη ώστε τα αρχικά αποθέματα εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και η εταιρεία «έτρεχε και δεν έφθανε» για να ανεφοδιάσει την αγορά.

iPad στα 40.000 πόδια

Μια υπηρεσία ενοικίασης iΡad εν ώρα πτήσης προς 7,5 ευρώ ετοιμάζεται να προσφέρει στους επιβάτες της η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jetstar από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστραλιανής εταιρείας με έδρα στη Μελβούρνη, η δοκιμαστική περίοδος της νέας υπηρεσίας ψυχαγωγίας στέφθηκε με επιτυχία. Οι ταμπλέτες της Αpple- οι οποίες αρχικά θα συνοδεύουν τα αεροσκάφη Α320 που πραγματοποιούν πτήσεις σε Αυστραλία και Ασία- θα προσφέρουν στον χρήστη τη δυνατότητα προσωπικής διασκέδασης μέσα από μια συλλογή ταινιών, μουσικών κομματιών, βιβλίων και μια πληθώρα ψυχαγωγικών εφαρμογών.

« Εάν όλα πάνε καλά, τότε πολύ πιθανόν η υπηρεσία αυτή να “απογειωθεί” και με τα υπόλοιπα αεροσκάφη μας, καθώς τα iΡad είναι πολύ ελαφρύτερα και κομψότερα από τα υπάρχοντα συστήματα ψυχαγωγίας » τόνισε ο Ντέιβιντ Μέι, διευθυντής μάρκετινγκ της Jetstar.

iSense για αποδοτική άσκηση

Μια εύχρηστη συσκευή που θα βοηθά τους αθλητές να γυμνάζονται όσο τους επιτρέπει ο οργανισμός τους ανέπτυξαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Εσεξ.

Το ασύρματο iSense, όπως ονομάζεται, είναι ικανό να καταγράφει την κατάσταση των μυών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να προειδοποιεί σε περίπτωση που αυτή πρέπει να σταματήσει ή να περάσει σε άλλο επίπεδο, προκειμένου η άσκηση να επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοσή της.

« Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει να κάνει με την ασφαλή και έξυπνη άσκηση », εξηγεί ο ερευνητής Μοχάμεντ αλ Μούλα. Η συσκευή λειτουργεί με τη βοήθεια αισθητήρων, οι οποίοι καταγράφουν τα ηλεκτρικά κύματα που εκπέμπουν οι μύες κατά τη σύσπασή τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρά το γεγονός ότι η μυϊκή κόπωση μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση μυϊκού όγκου όσους ασχολούνται με το body-building, μπορεί ωστόσο σε υψηλά επίπεδα να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Οπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο «Sensors», η περαιτέρω βελτίωση της συσκευής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή συσκευή η οποία θα είναι δυνατόν να μεταφέρεται εύκολα και θα μπορεί να συνδέεται με έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Τρένο-«πύραυλος» από την Ιαπωνία!

Ενα ολοκαίνουργιο τρένο υψηλής ταχύτητας παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην πόλη Αομόρι της Ιαπωνίας. Το Ηayabusa- που σημαίνει γεράκι«πετά» με ταχύτητες που αγγίζουν τα 320 χλμ./ ώρα, γεγονός που του χαρίζει τον τίτλο του ταχύτερου τρένου της χώρας.

Το τιρκουάζ «γεράκι» με τη μακριά μύτη όμως δεν είναι μόνο ένα τρένο«πύραυλος»: φιλοξενεί ένα βαγόνι πολυτελείας 18 θέσεων, το οποίο μιμείται τις ανέσεις και το σέρβις της πρώτης θέσης ενός αεροσκάφους και απευθύνεται στους απαιτητικούς ταξιδιώτες οι οποίοι δεν διστάζουν να καταβάλουν το ποσό των 230 ευρώ ανά διαδρομή, προκειμένου να ταξιδέψουν μεταξύ Τόκιο και Αομόρι με όλα τα κομφόρ.

Χάρη στις ιλιγγιώδεις ταχύτητες, το δρομολόγιο των 675 χλμ. πραγματοποιείται σε μόλις 190 λεπτά. Η ταϊβανέζικη πλέον τεχνολογία Shinkasen ετοιμάζεται τώρα να ανοίξει τα φτερά της προς την Ταϊβάν και τη Βραζιλία. Το ταξίδι αυτό ωστόσο προμηνύεται να έχει αρκετές… αναταραχές λόγω αθέμιτου κινεζικού, γαλλικού και γερμανικού ανταγωνισμού.

eveniou@tovima.gr
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ