από metereologos.gr
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018
 

Ο φυσιολογικός τοκετός χαρίζει δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Ο φυσιολογικός τοκετός  χαρίζει δυνατό  ανοσοποιητικό σύστημα
Τα βακτήρια που «εποικούν» το νεογνό την ώρα που έρχεται στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό αποτελούν «ασπίδα» ενάντια στους εχθρούς του οργανισμού (ΑΡ/ FΑΒΙΑΝ ΒΙΜΜΕR)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο φυσιολογικός τοκετός χαρίζει στα παιδιά που έρχονται στον κόσμο πιο θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα σε σύγκριση με όσα γεννιούνται με καισαρική τομή, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.

Ασπίδα ενάντια στους εχθρούς του οργανισμού φαίνεται ότι αποτελούν πολλά και διαφορετικά βακτήρια τα οποία «εποικούν» το νεογνό την ώρα που έρχεται στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό, όχι όμως και όταν γεννιέται με καισαρική.

Το «πακέτο» βακτηρίων, όπως έδειξε μελέτη των ειδικών από το Στάνφορντ σε εννέα γυναίκες και τα νεογέννητά τους, προέρχεται από τη μητέρα και μεταφέρεται στο παιδί καθώς βγαίνει στον κόσμο μόνο από την οδό που έχει ορίσει η φύση.

Τα «καλά» βακτήρια του φυσιολογικού τοκετού προστατεύουν τον οργανισμό των παιδιών από την αρχή της ζωής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλα ερευνητικά στοιχεία έδειξαν ότι ποσοστό της τάξεως του 64% ως 82% νεογέννητων που είχαν προσβληθεί από το επικίνδυνο ενδονοσοκομειακό βακτήριο ΜRSΑ είχαν γεννηθεί με καισαρική τομή.

Παράλληλα μελέτες μαρτυρούν ότι τα παιδιά της καισαρικής είναι πιο ευάλωτα σε αλλεργίες και άσθμα.Science περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ