Τελικά τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα για τον Καπετάν Νέμο. Οταν ρομποτικά υποβρύχια καταδυθούν σε βάθος 6.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας τον Μάρτιο, θα έχουν να αντιμετωπίσουν απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες, τεράστιες πιέσεις και εμπόδια που «φυτρώνουν» μέσα στην άβυσσο. Η ανταμοιβή για μια διεθνή συνεργασία ερευνητών που ονομάζεται ΙnterRidge θα είναι το να γνωρίσουν έναν ανεξερεύνητο ως σήμερα κόσμο.

Η τάφρος των Κέιμαν είναι ένα ρήγμα μήκους 100 χιλιομέτρων στον βυθό της θάλασσας μεταξύ της Τζαμάικας και των Νησιών Κέιμαν. Στην περιοχή αυτή ο βυθός «σκίζεται» και λάβα αναδύεται ώστε να κλείσει το κενό. Εκεί εντοπίζονται υδροθερμικά ρήγματα· αν και παρόμοια ρήγματα έχουν αποτελέσει αντικείμενο εξερεύνησης στο παρελθόν, αυτά βρίσκονταν σε βάθη που δεν ξεπερνούσαν τις 3.800 μέτρα.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα ΙnterRidge αναμένεται να επισκεφθεί ρήγματα που βρίσκονται σε βάθος 6.000 μέτρων. Σε αυτά τα βάθη το νερό βράζει σε θερμοκρασία 500 βαθμών Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι τεράστιες πιέσεις και η σχετική απομόνωση της τάφρου Κέιμαν καθιστούν πολύ πιθανό να ανακαλύψουν οι ερευνητές τη χρονιά αυτή πολλά παράξενα είδη οργανισμών. Εντυπωσιακές εικόνες περίεργων μορφών ζωής θα αρχίσουν να εμφανίζονται περί τα τέλη Μαρτίου.