11 Μαρτίου


Μαγεία και αρχαίες γραφές, στο ΕΙΕ


Αμφιθέατρο ΕΙΕ «Λ. Ζέρβας», Β. Κων/νου 48, Αθήνα


Η επιστημονική διερεύνηση της «Μαγείας στην Αρχαία Ελλάδα» συνεχίζεται την επόμενη Τρίτη με την ομιλία του αρχαιολόγου David Jordan. Ο τίτλος της εισήγησής του είναι «Μαγεία και γραφείς. Παραδείγματα από την αγορά Αθηνών και από την Κόρινθο». Για τις σχετικές απορίες και τις απαντήσεις τους προσέλθετε ελευθέρως στις 19.30. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7273.501 και 210 7273.516.


11 Μαρτίου


Το άρωμα της αγάπης, στο Καφεπιστήμιο


FNAC, ΤΗΕ MALL, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι


Τι είναι η αγάπη; Η τέχνη προσπαθεί να την εκφράσει και η επιστήμη να την εξηγήσει. Ορμόνες, φερομόνες και νευροδιαβιβαστές αναμειγνύονται με αρώματα και χορεύουν έναν τρελό χορό στο σώμα μας αλλά – δυστυχώς – η επιστήμη λέει ότι ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης. Πού και πώς το λέει; Μας το εξηγεί μια ομάδα νεαρών επιστημόνων με τη βοήθεια έμπειρων επιστημόνων που θα προσέλθουν στο «Καφεπιστήμιο». Η είσοδος είναι δωρεάν, ώρα 19.00, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


* Περισσότερες πληροφορίες για το «Καφεπιστήμιο» μπορείτε να διαβάσετε στη σελ. 10 του «BHMAScience».


14-15 Μαρτίου


Πανελλήνιο Συμπόσιο Φαρμακοχημείας στην Αθήνα


Ξενοδοχείο Golden Age, Μιχαλακοπούλου 57, Αθήνα


Το 13ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Φαρμακοχημείας, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακοχημείας (ΕΕΦ) και το Τμήμα Οργανικής και Φαρμακευτικής Χημείας (ΤΟΦΧ) της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, σηματοδοτεί 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας του τομέα στον ελλαδικό επιστημονικό χώρο. Οντας ένα βήμα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων που σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στον σχεδιασμό και στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων, εφέτος απευθύνεται και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.


* Για λεπτομέρειες και για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www. helmedchem2008. gr/1/article/greek/1/4/index. htm ή τηλεφωνήστε στο 211 1001.780.


14-16 Μαρτίου


Διεθνές συνέδριο για τους εκπαιδευτές ενηλίκων


Πολυχώρος Απόλλων, Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Πειραιάς


Πρόκειται για το 3ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Επιστημονική Ενωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ο εφετινός τίτλος δηλώνει απερίφραστα το ζέον θέμα του κλάδου: «Εκπαιδευτές ενηλίκων: Η εκπαίδευση και η επαγγελματοπoίησή τους». Στη χώρα μας έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες συστηματικής εκπαίδευσης των εκπαιδευτών ενηλίκων αλλά ζητούμενο παραμένει το πώς συγκροτείται η επαγγελματική ταυτότητα του εκπαιδευτή ενηλίκων. Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, οι άξονες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου είναι αφενός η εκπαίδευση εκπαιδευτών της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και της γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων (σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων, εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κτλ.) και αφετέρου η διεργασία της επαγγελματοποίησης των εκπαιδευτών ενηλίκων.


* Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www. adulteduc. gr ή τηλεφωνήστε στο 210 3890.124.


14-17 Μαρτίου


3ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας


Περίπτερο 8 διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης


Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας, που διοργανώνεται ανά τριετία, χαρακτηρίζεται από το ευρύ φάσμα των ειδικοτήτων των εισηγητών, το ευρύ φάσμα των θεματικών ενοτήτων των ανακοινώσεων και την αξιοσημείωτη συμμετοχή επιστημόνων-συγγραφέων από χώρες του εξωτερικού. Οι επιστημονικές εργασίες του εφετινού συνεδρίου εντάσσονται σε 11 θεματικές ενότητες: Ατμόσφαιρα, Νερά, Αστικά Στερεά Απορρίμματα, Ενέργεια και Περιβάλλον, Φυσικό Περιβάλλον και Οικοσυστήματα, Υγεία και Περιβάλλον, Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός και Διαχείριση, Πράσινη Χημεία και Τεχνολογία, Κατεργασία Νερού και Υγρών Αποβλήτων, Φυτοφάρμακα, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση.


* Λεπτομέρειες θα βρείτε στον κόμβο της διοργανώτριας Ενωσης Ελλήνων Χημικών www. eex.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 278077, 2310 886046.