ΕΝΑ μήνα απεργίας συμπληρώνουν οι καθηγητές την εβδομάδα που αρχίζει και μεθαύριο, Τρίτη, θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν και για πέμπτη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο του διαλόγου για τα θεσμικά αιτήματα και να πετάξει το μπαλάκι με τα οικονομικά αιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών εξ ολοκλήρου. Παράλληλα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατέστρωσε ένα αγωνιστικό πλάνο για την εβδομάδα που αρχίζει γεμάτο πορείες και διαδηλώσεις, ενώ σήμερα αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας επισκέπτεται τους αγρότες στα μπλόκα σε ένδειξη συμπαράστασης.


Από την άλλη πλευρά οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, στις γενικές τους συνελεύσεις, αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία από τις 10 ως και τις 14 του μηνός. Τα αιτήματα των δασκάλων είναι όπως και των καθηγητών θεσμικά και κυρίως οικονομικά.


Με επιστολή του προς την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Παιδείας κ. Δ. Κίτσιος, αφού επισημαίνει ότι έγιναν πολύωρες συζητήσεις των δύο πλευρών για τα θεσμικά και ότι «η αίσθηση που επικράτησε ήταν πως σε γενικές γραμμές οι λύσεις που προτάθηκαν θεωρούνται ικανοποιητικές», καταλήγει ότι «η επανάληψη του διαλόγου στο σκέλος που αφορά τα θεσμικά αιτήματά σας κρίνουμε ότι παρέλκει σ’ αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο» και παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών: «Επειδή το θέμα του μισθολογίου το χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών, θα προτείναμε να αποταθείτε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αν επιθυμείτε περαιτέρω διευκρινίσεις επί των θεμάτων».


Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κατέστρωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας: σήμερα, Κυριακή, αντιπροσωπεία καθηγητών θα μεταβεί στα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία για να εκφράσει τη συμπαράσταση του κλάδου. Αύριο, Δευτέρα, 10 του μηνός, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των καθηγητών έξω από το υπουργείο Παιδείας συνοδεία ζωντανού μουσικού προγράμματος. Την Τρίτη 11 του μηνός θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) προκειμένου να αποφασισθεί αν θα υπάρξει και νέα πενθήμερη απεργία από τις 17 ως και τις 21 του μηνός. Την Τετάρτη 12 του μηνός και στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Την Πέμπτη 13 του μηνός και στις 6.30 το απόγευμα διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, ενώσεις γονέων, φοιτητικές, σπουδαστικές ενώσεις και μαθητικά συμβούλια.