Πώς τα «Κακά Παιδιά» του ραδιοφώνου ξεσκέπασαν την κομπίνα


Η ΕΚΠΟΜΠΗ ήταν να τελειώσει στις 12.00 τα μεσάνυχτα, αλλά κράτησε ως τις 2.30 τα ξημερώματα. Γιατί, ω του θαύματος, μόλις ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα η 16χρονη Σοφία, που ο κ. Κ. Χαρδαβέλλας και το συνεργείο του αόκνως αναζητούσαν επί δίωρο, αυτοαπεκαλύφθη τηλεφωνικώς! «Είμαι στο σημείο τάδε, ελάτε να με πάρετε!» είπε. Και ο κ. Χαρδαβέλλας χαμογέλασε ευτυχής για το κοινωνικό έργο που μόλις έφερε εις πέρας… και για το 71% της θεαματικότητας που μόλις εξασφάλισε ­ ρεκόρ τηλεθέασης από καταβολής AGB… Αλλά τι παιχνίδι της τύχης κι αυτό! Δεκαπέντε λεπτά προ του τέλους η αποκάλυψη; Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη. Για δες κάτι συμπτώσεις! Ή μήπως…


Γι’ αυτό το «ή μήπως», την επομένη τα «Κακά Παιδιά» του ραδιοφώνου, ο Θανάσης Λάλας και ο Λάμπης Ταγματάρχης, είπαν να παίξουν με τις πιθανότητες. Και επειδή οι συμπτώσεις δε συν βαίνουν δυο φορές, τα «Κακά Παιδιά» κέρδισαν. Τι ανακάλυψαν; Μια καλοστημένη κομπίνα εις βάρος των τηλεθεατών! Ισως το μεγαλύτερο σκάνδαλο «στημένου» ρεπορτάζ στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης! Οπως απεκαλύφθη στην εκπομπή του ραδιοφώνου του Antenna «Διαγωγή Κοσμία» χθες το πρωί, η μικρή Σοφία ήταν έτοιμη να… ξαναχαθεί κατά παραγγελίαν· επί αδράς χρηματικής ανταμοιβής, εννοείται. Οπως έκανε άλλωστε και την πρώτη φορά!


Και ιδού, πώς έχουν τα πράγματα. Συνεργάτις των «Κακών Παιδιών» επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη μητέρα της απολεσθείσης 16χρονης. Ο διάλογος βγήκε στον αέρα στην εκπομπή 10.00 – 13.00 χθες Σάββατο. Εκεί τον ακούσαμε και σας τον μεταφέρουμε όσο αυτούσιο επιτρέπει η μνήμη:


Δημοσιογράφος: Είμαστε από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της κυρίας Νικολούλη. Επειδή ο ανταγωνισμός με την εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα είναι μεγάλος και η δική σας περίπτωση του έδωσε σημαντικό προβάδισμα, θέλαμε να σας ρωτήσουμε: Μήπως θα ήταν δυνατόν η κόρη σας να ξαναχαθεί για δυο-τρεις ημέρες, αλλά να 7ην βρούμε εμείς αυτή τη φορά;


Μητέρα Σοφίας (κάπως «δαγκωμένη», αλλά θετική εξαρχής): Κοιτάξτε, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν έτσι. Πρέπει να συνεννοηθώ με τον πατέρα του παιδιού, με τη Σοφία… Δεν μπορεί να ξαναβγεί στην τηλεόραση. Είναι ταλαιπωρία! Οι κάμερες, όλος αυτός ο μπελάς, ξέρετε…


Δ.: Μα, εξυπακούεται, θα σας αποζημιώσουμε για αυτά. Και εμείς κάτι πρέπει να σας δώσουμε. Γύρω στις 500.000…


Μ.: Α, όχι! Θα έχει ενστάσεις ο άνδρας μου με αυτό το ποσόν! Είναι παράξενος! Αλλωστε δεν έδωσε αυτά τα λεφτά ο κ. Χαρδαβέλλας. Τουλάχιστον ένα, ενάμισι εκατομμύριο πρέπει να είναι!


Δ.: Δεν είναι πρόβλημα, εντάξει. Ενα εκατομμύριο.


Η μητέρα της Σοφίας πλέον μιλάει ανοιχτά. Αλλωστε η πρώτη συμφωνία επετεύχθη, απομένουν πλέον μόνο οι λεπτομέρειες. Και, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, τα «Κακά Παιδιά» θα τραβήξουν το «χάπενινγκ» ως το τέλος. Συνολικά η συζήτηση διήρκεσε 11 λεπτά. Εδώ παραθέτουμε τα «καλύτερα» στιγμιότυπα:


Δ.: Θα μπει και ο αστυνομικός στο κόλπο; (Η νεαρά υποτίθεται ότι εξηφανίσθη λόγω σφοδρού έρωτος με όργανον της τάξεως. Στο «Ρεπορτάζ στην Ομίχλη» ο αστυνόμος επικοινώνησε με το στούντιο, διέψευσε τον ρόλο… Καζανόβα που του απέδιδαν, για να… τεθεί πάραυτα σε διαθεσιμότητα από τον Αστυνομικό Διευθυντή του τηλεφωνικώς, εν μέσω εκπομπής!).


Μ.: Ναι, να πούμε πως πάει να τον βρει, αλλά αυτός να μην έρθει στο στούντιο. Και τη Σοφία να τη στείλουμε σε κάτι συγγενείς που έχουμε στον Περισσό να μην τη δει κανείς.


Δ.: Αλλά, για πείτε μου, θα μπορέσετε να κλάψετε πειστικά στην εκπομπή μας;


Μ.: Βεβαίως!


Δ.: Μπορείτε να το κάνετε για λίγο τώρα, να ξέρουμε πώς θα είναι;


Μ.: Ναι, αν πρέπει… (αρχίζει την… πρόβα με σπαραγμό ψυχής). Παιδάκι μου, (λυγμός)… Η μάνα είναι μόνο μία (λυγμός)… Γύρνα σπίτι, κοριτσάκι μου, που κλαίει το αδελφάκι σου…


Δ.: Το αδελφάκι της μπορεί να μας δείξει και αυτό λίγο πώς θα κάνει;


Μ.: Ναι, βέβαια… (το φωνάζει) Δείξε πώς κλαις που χάθηκε η αδελφούλα σου!


Αδελφός Σοφίας (κλαίγοντας): Ελα, Σοφάκι μου, πίσω. Από τότε που έφυγες πέφτω από το κρεβάτι μου όταν κοιμάμαι (… ακολουθεί οδυρμός).


Δ.: Ωραία, εντάξει. Πότε να σας πάρουμε τηλέφωνο να επιβεβαιώσουμε τη συμφωνία;


Μ.: Πάρτε τη Δευτέρα το μεσημέρι. Νωρίς μόνο, πριν το απόγευμα, γιατί έρχεται εδώ ο ψυχολόγος να εξετάσει τη Σοφία, και μη καταλάβει τίποτε… (Πρόκειται για τον ψυχολόγο της εκπομπής τού κ. Χαρδαβέλλα, που προφανώς έχει αναλάβει κατασκοπικό ρόλο. Μη βγει παραέξω τίποτε για την κομπίνα).


Αυτά και άλλα πολλά τραγελαφικά διαδραματίστηηαν στη χθεσινή εκπομπή «Διαγωγή Κοσμία». Μια μητέρα «εν τη παλάμη και ούτω… κλάψωμεν» και ένα Ρεπορτάζ που μάλλον εν αιθρία παρά εν Ομίχλη έγινε! Σε κάθε περίπτωση, οι κασέτες της συνομιλίας βρίσκονται στη διάθεση του Εισαγγελέα. Και σημειώστε: Στην αρχή κάθε σόου Χαρδαβέλλα ή Νικολούλη, ένα τέταρτο αφιερώνεται «τιμής ένεκεν» στον μικρό Μπεν. Ισως επειδή οι δύο… Σέρλοκ Χολμς δεν έχουν μπορέσει ακόμη να «τουμπάρουν» του γονείς του παιδιού.