ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,


Γραφείο Βόρειας Ελλάδας.


Συγκλονισμένη η Κοινή Γνώμη παρακολούθησε τις τρεις τελευταίες ημέρες τις λεπτομέρειες της αποκάλυψης του φρικιαστικότερου εγκλήματος που έχει καταγραφεί στα αστυνομικά χρονικά της Ελλάδας.


Ο 24χρονος φοιτητής της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Θεόφιλος Σεχίδης οδηγήθηκε σήμερα Σάββατο στον εισαγγελέα Καβάλας, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 55χρονου πατέρα του Δημητρίου, της 50χρονης μητέρας του Ελένης, της 32χρονης αδελφής του Ερμιόνης, της 75χρονης γιαγιάς του Ερμιόνης και του θείου του Βασίλειου Σεχίδη, 57 χρόνων.


Σύμφωνα με την απολογία του κατηγορουμένου, το πενταπλό έγκλημα διαπράχθηκε στις 19 και 20 του περασμένου Μαΐου στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στον Λιμένα Θάσου. Ο Σεχίδης δολοφόνησε τα θύματά του, στη συνέχεια τεμάχισε τα πτώματά τους, τα τοποθέτησε σε πλαστικές σακούλες και τα μετέφερε στο αυτοκίνητό του με φεριμπόουτ στην Καβάλα, όπου και τα εξαφάνισε σε σκουπιδότοπο.


Βρέθηκε μόνο το πτώμα του θείου του σε δασική περιοχή και χαράδρα βάθους δέκα μέτρων στον Λιμένα της Θάσου. Οι έρευνες της αστυνομίας στον σκουπιδότοπο της Καβάλας συνεχίζονται.


Ο Θεόφιλος Σεχίδης εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο διαμέρισμα της οικογένειάς του στη Θεσσαλονίκη. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τα φονικά όργανα.


Στους σοκαρισμένους αστυνομικούς και στον εισαγγελέα της Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε ότι διέπραξε τις φρικιαστικές δολοφονίες επειδή τα μέλη της οικογένειάς του ήθελαν να τον εξοντώσουν. «Τους ξέκανα πριν με ξεκάνουν», είπε και πρόσθεσε ότι η οικογένειά του τού έκανε ψυχολογικό πόλεμο επειδή, όπως ο ίδιος πίστευε, η σύζυγος του πατέρα του δεν ήταν η πραγματική του μητέρα.


Οι επιστολές που είχε στείλει στον θείο του, μετέπειτα θύμα του, στο Βέλγιο μετά από επεισόδιο που είχε μαζί του και κατέληξε σε ξυλοδαρμό, καταδεικνύουν πτυχές της προσωπικότητάς του. Στις επιστολές που αποκάλυψαν «Τα Νέα» διαφαίνεται η έντονη σχέση αγάπης και μίσους του ανιψιού προς τον θείο του, τον οποίο αργότερα δολοφόνησε.


Ψύχραιμος, αμετανόητος και παραστατικότατος ο Θεόφιλος Σεχίδης έκανε στη Θάσο την αναπαράσταση των άγριων εγκλημάτων του, αφού προηγουμένως ζήτησε να απομακρυνθούν οι τηλεοπτικές κάμερες. «Δεν μιλάω σε δημοσιογράφους, μόνο σε αστυνομικούς», είπε λίγο προτού αρχίσει η αναπαράσταση.


Αυτή τη φορά που βρέθηκε στο νησί του αντιμετώπισε τις έντονες αποδοκιμασίες εκατοντάδων συγχωριανών του, οι οποίοι απείλησαν να τον λιντσάρουν. Τα ερωτηματικά ωστόσο παραμένουν, αφού τα μέλη της οικογένειας Σεχίδη δολοφονήθηκαν στις 19 και 20 Μαΐου και η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από δυόμισι μήνες, χωρίς κανένας από τους κατοίκους του Λιμένα να αντιληφθεί και να καταγγείλει τίποτα.


Ησυχος, μοναχικός, μελαγχολικός, που του άρεσε πολύ το διάβασμα, η ζωγραφική και η κλασική μουσική χαρακτηρίστηκε ο 24χρονος Θεόφιλος Σεχίδης από τους συγγενείς και γείτονές του στη Θάσο και στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί ωστόσο επισήμαναν ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ο 24χρονος φοιτητής έδινε την εντύπωση ότι κάτι τον απασχολούσε.


Αμετανόητος για τις πράξεις του παρουσιάστηκε και στον εισαγγελέα ο 24χρονος Θεόφιλος Σεχίδης. «Υπήρξε συνωμοσία εναντίον μου. Ηθελαν να με ξεκάνουν και τους ξέκανα πρώτος», είπε και στον εισαγγελέα ο νεαρός φοιτητής.


Εις βάρος του ο εισαγγελέας Καβάλας Δ. Παπαγεωργίου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή, περιύβριση νεκρού κατά συρροή και παράνομη κατοχή όπλων. Ο κατηγορούμενος, που παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Καβάλας Λεωνίδα Τσιγκρή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε τη νόμιμη προθεσμία.