Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Πέτρου Παπασαραντόπουλου «Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση» στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ.

Ομιλητές ήταν ο συγγραφέας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο παιδαγωγός Γιώργος Τσιάκαλος, με συντονιστή τον Τραϊανό Χατζηδημητρίου διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» ο οποίος αρχικώς δεν περιλαμβανόταν στη λίστα των ομιλητών.

Ομάδα περίπου 20 ατόμων, στην πλειονότητά τους μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, αποδοκίμασε κατ’ αρχάς τον Πέτρο Παπασαραντόπουλο για τις πρακτικές του ως εκδότη και κατόπιν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούστηκαν συνθήματα όπως «Είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα είμαστε ο τρόμος κάθε υπουργού» και «Ενας χρόνος μνημόνιο, ένας χρόνος αγώνες ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ».

Η παρουσία της αστυνομικής ασφαλείας του υπουργού όξυνε τα πνεύματα, οπότε ο κ. Παπασαραντόπουλος αποκαλώντας την ομάδα των διαδηλωτών «φασιστική» ζήτησε να διακοπεί η εκδήλωση.