Την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού διευθυντή, Γ.Βασιλάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός από την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για το χαμό του συνεργάτη του.

Ο υπουργός έφτασε στο σπίτι του 49χρονου στου Ζωγράφου και εξέφρασε στη σύζυγο και στα δύο παιδιά του άτυχου υπασπιστή την οδύνη και τη θλίψη του για το θάνατό του. Στη συνέχεια ο κ.Χρυσοχοΐδης έφυγε από το σπίτι του συνεργάτη του χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λίγο μετά την επίθεση στα γραφεία του δήλωσε συντετριμμένος: «Κάποιοι άνανδροι δολοφόνησαν απόψε έναν ικανό και έντιμο αξιωματικό. Έναν οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών» είπε συγκινημένος. «Οι άνανδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για να δικαστούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο φίλο και αγαπημένο μου συνεργάτη» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960. Στις 4 Αυγούστου του 1983 μπήκε στο Αστυνομικό Σώμα. Το 1987 μπήκε στην σχολή αξιωματικών και το 1990 αποφοίτησε. Μετατέθηκε στην αστυνομική ακαδημία και στη σχολή αξιωματικών μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης ως εκπαιδευτής. Το 1999 τον πήρε στο πλευρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως βοηθό του τότε υπασπιστή του. Με την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μετατίθεται στην Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και έκτοτε βρισκόταν παρά το πλευρό του Χρυσοχοΐδη.

Καταγόταν από το Απεσωκάρι Ηρακλείου Κρήτης. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, ενός 23χρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη και ενός 19χρονου φοιτητή στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου του 2009 είχε χάσει τη ζωή του από τρομοκρατικό χτύπημα στα Πατήσια ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας.