από metereologos.gr
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
 

«Τιτιβίσματα» του Twitter
στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

«Τιτιβίσματα» του Twitter <br>στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου
Το Twitter δημοσιεύει 55 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Σαν Φρανσίσκο 

To Twitter δωρίζει στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου τα αρχεία με όλα τα δημόσια μηνύματα που ανάρτησαν οι χρήστες του από την ίδρυσή του το 2006. Οι ιστορικοί θα μπορούν έτσι να ανατρέχουν στις διαδικτυακές συζητήσεις για σημαντικά γεγονότα όπως η εκλογή Ομπάμα, οι πρόσφατες ταραχές στο Ιράν και ο καταστροφικός σεισμός στην Αϊτή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, η ιστορική, ερευνητική βιβλιοθήκη της Ουάσινγκτον θα αποκτήσει πρόσβαση στα δισεκατομμύρια «tweets» (τιτιβίσματα) που έχουν σταλεί από την 21η Μαρτίου του 2006.

Το πρώτο μήνυμα του τεράστιου αρχείου ήταν αυτό που έστειλε εκείνη την ημέρα ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ. Δεν ήταν βέβαια μια πραγματική ιστορική στιγμή, αφού μήνυμά του γράφει απλά «Τζακ».

Το αρχείο των μηνυμάτων που θα παραδοθεί στη Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει μόνο τα μηνύματα που αναρτώνται σε δημόσια θέα και όχι όσα δημοσιεύονται από λογαριασμούς με περιοριστικές ρυθμίσεις ασφάλειας.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου στέλνουν σήμερα 55 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα, σύμφωνα τουλάχιστον με την ίδια την εταιρεία.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου θα προσφέρει πρόσβαση στα μηνύματα αυτά έξι μήνες μετά την ανάρτησή τους.

Σε μια ξεχωριστή συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η Google ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει κι αυτή πρόσβαση στο αρχείο του Twitter μέσω ενός νέου εργαλείου που ταξινομεί τα μηνύματα για ένα συγκεκριμένο θέμα ανά ημέρα, μήνα ή έτος.

Η αρχή θα γίνει με τα tweets που δημοσιεύτηκαν μετά τις 11 Φεβρουαρίου 2010, αργότερα όμως το εργαλείο θα αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα από την ίδρυση του Twitter.WEBDESK περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ