Προβλήματα στις μετακινήσεις τους θα συναντήσουν οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Μπλόκα έχουν στηθεί στην Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στηγέφυρα Ριτσώνας (70ο χλμ.), στο Κάστρο Βοιωτίας (110oχλμ.) και στην Αλαμάνα στη θέση Ρούμελη (210ο χλμ.). Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς με τηβοήθεια της Τροχαίας. Μπλόκο υπάρχει επίσης στην Π.Ε.Ο Λαμίας-Λειβαδιάς στο 72ο χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μπλόκα των αγροτών σε συνδυασμό με την παράκαμψη στα Τέμπη (λόγω της κατολίσθησης) έχουν μεγαλώσει κατά πολύ το χρόνο της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Μπλόκα στήθηκαν επίσης στην Εγνατία Οδόστον κόμβοτου Στρυμόνα (100ο χλμ.)και στη διασταύρωση Χρυσούπολης Καβάλας (191ο χλμ.). Επίσης συμβαίνει περιοδικός αποκλεισμός για λίγα λεπτάτου κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο Βογατσικού.

Περίπου πενήντα παρατεταγμένα τρακτέρ ελαιοπαραγωγών βρίσκονται στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας (στο δρόμο Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής).

Τρακτέρ συγκεντρώθηκαν επίσης στη διασταύρωση Βογατσικού Καστοριάς (στον κάθετο άξονα της Εγνατίας), καθώς και στα τελωνεία Δοϊράνης, Κιλκίς και Προμαχώνα Σερρών, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, αντίστοιχα.

Στον Έβρο οι αγρότες ξεκίνησαν προσυγκεντρώσεις στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί), ενώ την Κυριακή θα αποφασίσουν εάν θα προβούν σε αποκλεισμούς.

Στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής θα συγκεντρωθούν την Κυριακή οι αγρότες των Πρεσπών.

Δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων «μπαίνουν» από τη Δευτέρα, με σημείο συνάντησης τον κόμβο της Νίκαιας Καρδίτσας, οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις, που πρόσκεινται στη ΝΔ, συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Λάρισας.

Για τα σημεία διακοπής της κυκλοφορίας λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών ενημερωθείτε άμεσα από τον δικτυακό τόπο της ΕΛ.ΑΣ.