Για τις επιπλέον περικοπές δαπανών που θα προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για τον εξορθολογισμό του κρατικού μηχανισμού και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γιώργο Προβόπουλο, σε συνάντησή τους.

Ο κ. Γ. Ραγκούσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα προβλέπει επιπλέον περικοπές δαπανών «εκεί που πράγματι πρέπει να γίνουν» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα -και μέσω προσλήψεων και γενικότερα άλλων δαπανών- από όσες προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Στόχος «ένας γενικότερος εξορθολογισμός που είναι απολύτως απαραίτητος για να μπορέσει το κράτος να στηρίξει την οικονομία σε αυτή την δύσκολη περίοδο» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Από την πλευρά τον ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιώργος Προβόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης του διοικητικού μηχανισμού για την έξοδο από τα προβλήματα και μίλησε για σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχει ήδη πάρει και που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, είπε ότι δεν το έχει δει ακόμη.