«Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από ποιος προτείνεται, γιατί θα είναι αναγκασμένος να υπογράφει τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ» δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν αποκλείει εκλογές και πριν από το Μάρτιο.

Αναφορικά με την υπόθεση Siemens, η κ. Παπαρήγα σημειώνει: «Μη δίνετε σημασία στις κορόνες και στις κατηγορίες που ανταλλάσσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ. Στο τέλος, μετά τα παζάρια και τους εκβιασμούς, θα επικρατήσει συνεννόηση μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών, των κομμάτων τους, των ΜΜΕ, ώστε να μην αποκαλυφθούν αυτοί και το σύστημά τους».

Η κ. Παπαρήγα κατακρίνει επίσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι συμφωνούν στα αντιδραστικά σχέδια της ΕΕ και ότι ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας τα χορηγούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τονίζει, δε, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν εμπόδια, εμπιστευόμενοι το ΚΚΕ και οργανώνοντας την πάλη τους σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο.

Όσο για το μεταναστευτικό, η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζει την ανάγκη κοινής δράσης Ελλήνων και μεταναστών στην κατεύθυνση νομιμοποίησης και λήψης μέτρων προστασίας όσων θέλουν να παραμείνουν στη χώρα, και απεγκλωβισμού όσων θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες της ΕΕ.