από metereologos.gr
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
 
Σύνοδος στα Χανιά

Διαφωνούν οι πρυτάνεις για την κοινή οργάνωση προγραμμάτων σπουδών με τα ΤΕΙ

Διαφωνούν οι πρυτάνεις για την κοινή οργάνωση προγραμμάτων σπουδών με τα ΤΕΙ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Χανιά 

Την αντίθεση τους στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για την κοινή οργάνωση προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών μεταξύ Πανεπιστημίων και Τεχολογικών Ιδρυμάτων  εξέφρασαν οι Πρυτάνεις των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας που συνεδρίασαν σήμερα στα Χανιά.
Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ΑΕΙ όλης της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο των ΤΕΙ, με αυτό των Πανεπιστημίων», υποστήριξε ο κ. Γρυσπολάκης. Όπως ο ίδιος ανέφερε για την απόκτηση πτυχίων στα ΤΕΙ απαιτείται ένα χρονικό διάστημα σπουδών 3,5 χρόνων και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης σε μια επιχείρηση, ενώ για τα Πανεπιστήμια απαιτούνται 5 χρόνια σπουδών.
Σύμφωνα με τον ίδιο και το επίπεδο των διδασκόντων μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι διαφορετικό. Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Σύνοδο τέθηκε από το ΤΕΕ το ζήτημα της δυνατότητας των πολυτεχνικών σχολών να εισέρχονται στο πεδίο των μελετών.
«Είπαμε ότι τα πολυτεχνεία για να μην έρχονται σε αντίθεση με τους μελετητές μέλη του ΤΕΕ, δηλαδή τους διπλωματούχους μηχανικούς, θα πρέπει να δέχονται την εκπόνηση μελετών μόνο όταν αφορά έρευνα και όταν αφορά εξειδικευμένο επιστημονικό αντικείμενο».


WEBDESK περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.