Την αντίθεση τους στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για την κοινή οργάνωση προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών μεταξύ Πανεπιστημίων και Τεχολογικών Ιδρυμάτων εξέφρασαν οι Πρυτάνεις των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας που συνεδρίασαν σήμερα στα Χανιά.
Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης το θέμα θασυζητηθεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ΑΕΙ όλης της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο των ΤΕΙ, με αυτό των Πανεπιστημίων», υποστήριξε ο κ. Γρυσπολάκης. Όπως ο ίδιος ανέφερε για την απόκτηση πτυχίων στα ΤΕΙ απαιτείται ένα χρονικό διάστημα σπουδών 3,5 χρόνων καιένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης σε μια επιχείρηση, ενώ για τα Πανεπιστήμια απαιτούνται 5 χρόνια σπουδών.
Σύμφωνα με τον ίδιο και το επίπεδο των διδασκόντων μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι διαφορετικό. Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Σύνοδο τέθηκε από το ΤΕΕ το ζήτημα της δυνατότητας των πολυτεχνικών σχολών να εισέρχονται στο πεδίο των μελετών.
«Είπαμε ότι τα πολυτεχνεία για να μην έρχονται σε αντίθεση με τους μελετητές μέλη του ΤΕΕ, δηλαδή τους διπλωματούχους μηχανικούς, θα πρέπει να δέχονται την εκπόνηση μελετών μόνο όταν αφορά έρευνα και όταν αφορά εξειδικευμένο επιστημονικό αντικείμενο».