Πρόσκληση στους οπαδούς του ΠαΣοΚ, του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πράσινων απηύθυνε εκ νέου από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέξης Τσίπραςπροκειμένου να δημιουργηθεί έναςνέος ισχυρός αριστερός πόλος που θα ανατρέψει το σκηνικό που επικρατεί.

«Είναι προφανές ότι το σημερινό δικομματικό σύστημα, ελάχιστα πράγματα έχει πλέον να προσφέρει για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι που βαρέθηκαν να απογοητεύονται από το ένα κόμμα, το οποίο το ψήφισαν επειδή προηγουμένως τους απογοήτευσε το άλλο». δήλωσε μετάξύ άλλων και πρόσθεσε το εξής : «Για αυτό απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠαΣοΚ. Που βλέπει τις προσδοκίες του να μειώνονται. Για να φτιάξουμε έναν καινούργιο αριστερό πόλο. Για να αλλάξουμε όλοι μαζί το πολιτικό τοπίο».

Απευθύνθηκε επίσης τόσο στο ΚΚΕ όσο και στους Οικολόγους Πράσινους, τονίζοντας ότι «ο μόνος δρόμος για την ανατροπή του σημερινού σκηνικού είναι η συγκρότηση ενός νέου ισχυρού αριστερού πόλου που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας και στην οποία θα βρίσκει την έκφρασή του και μεγάλο κομμάτι από τον κόσμο που σήμερα αναζητά μάταια την πολιτική έκφραση το ΠαΣοΚ». Και πρόσθεσε ότι «αυτή θα πρέπει να είναι η απάντηση στην κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές που ασπάζονται ΠαΣοΚ και ΝΔ. Εχει μεγάλη σημασία να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενίσχυση των δυνάμεων που αγωνίζονται για την ενότητα της αριστεράς».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε ότι «αποτελεί την πιστοποίηση της παθογένειας του δικομματικού πολιτικού συστήματος», καθώς όπως τόνισε από τη μίαο πρωθυπουργός με το κλείσιμο της Βουλής έκλεισε οριστικά κάθε συζήτηση για ευθύνες πολιτικών προσώπων, ενώ από την άλλη κορυφαίο στέλεχος του ΠαΣοΚ φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.