«Υποχρεωτικό μασάζ» για τους βουλευτές της ΝΔ. Μαθαίνω ότι ο κ. Ελ.Ζαγορίτης ανέλαβε χρέη πολιτικού μασέρ και έχει ξεκινήσει σειρά ραντεβού με βουλευτές. Το πρόβλημα είναι ότι το μοναδικό είδος «μασάζ» που καταλαβαίνουν οι βουλευτές είναι τα ρουσφέτια και οι διορισμοί. Εικάζω ότι τους επόμενους πέντε μήνες (αν αντέξει πέντε μήνες η κυβέρνηση) θα ζητήσουν όσα δεν ζήτησαν τα τελευταία πέντε (μπορεί και πενήντα) χρόνια.


Ενα από τα πιο δημοφιλή ρουσφέτια είναι το σβήσιμο κλήσεων της Τροχαίας. Επ΄ ευκαιρία έμαθα ότι ο κ. Π.Τατούλης έχει συγκεντρώσει κλήσεις ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ εξαιτίας κατά συρροήν παράνομης στάθμευσης σε δρόμους της Αθήνας. Μου λένε λοιπόν ότι ο βουλευτής Αρκαδίας έχει αμελήσει (κατά άλλους: αδιαφορήσει πλήρως) να πληρώσει τα πρόστιμα με αποτέλεσμα να έχει προβλήματα με την Εφορία όπου έχει σταλεί το συγκεκριμένο χρέος. Αμφιβάλλω αν ο κ. Τατούλης ζήτησε ποτέ να σβηστούν οι κλήσεις του. Διότι αν το ζητούσε είμαι βέβαιος ότι θα γινόταν. Απλώς διατηρούσε «καισαρική υπεροψία» απέναντι στα όργανα του νεοδημοκρατικού κράτους.


Το νεοδημοκρατικό κράτος τίμησε τον Μανώλη Γλέζο και τον Απόστολο Σάντα. Συγκεκριμένα η Βουλή με πρωτοβουλία του κ. Δ. Σιούφα διοργάνωσε χθες εκδήλωση στο Εντευκτήριο, στο πλαίσιο της στρατηγικής του προέδρου της να εμφανίζεται «διακομματικός» μέσα από τη διοργάνωση συγκινητικών εκδηλώσεων. Παρ΄ όλα αυτά επρόκειτο για καλή κίνηση του κ. Σιούφα, έστω και αν η διοργάνωση ήταν κάπως πρόχειρη με αποτέλεσμα να μη μάθουν για την εκδήλωση- και να μην παρευρεθούν- οι περισσότεροι βουλευτές.


Αρκετοί βουλευτές του ΠαΣοΚ αναμένεται να παραστούν σήμερα στην ομιλία του κ. Κ. Σημίτη στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, που διοργανώνει ο ΟΠΕΚ. Πληροφοριοδότης μου με βεβαιώνει ότι μεταξύ άλλων έχει αποφασιστεί να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Ι. Ραγκούσης και οι κκ. Δ. Ρέππας και Γ.Παπακωνσταντίνου. Φυσικά δεν θα πήγαιναν οι δύο γραμματείς (κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας) και ο εκπρόσωπος του κόμματος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κ. Γ.Παπανδρέου .

Με την κίνηση αυτή (η οποία, παρ΄ ότι δεν επιβεβαιώνεται από τον ίδιο, μαθαίνω ότι αποτελεί εισήγηση του κ. Ραγκούση η οποία έγινε αποδεκτή την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο) θέλουν να δείξουν ότι το ΠαΣοΚ σέβεται τον πρώην πρωθυπουργό και είναι έτοιμο να υπερβεί συγκρούσεις ακριβώς τη στιγμή που «αυτοδιαλύεται» η κυβέρνηση. Με άλλα λόγια εσωκομματικοί λογαριασμοί μάλλον κλείνουν στο ΠαΣοΚ, αλλά ευτυχώς η πολιτική ζωή δεν χάνει το ενδιαφέρον της αφού ανοίγουν στη Νέα Δημοκρατία.


Ούτε έξω πάμε καλά. Συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της διάσκεψης εκπρόσωποι χωρών έβαζαν στοιχήματα με αντικείμενο ποιους ηγέτες θα συναντήσει πρώτα ο κ. Μπαράκ Ομπάμα. Τις περισσότερες πιθανότητες συγκέντρωσαν οι κκ. Μπράουν, Σαρκοζί, Μεντβέντεφ , Μπερλουσκόνι, η κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο πολωνός πρόεδρος κ. Λεχ Κατσίνσκι . Γιατί ο Ομπάμα δεν βλέπει πρώτον από όλους τον κ. Κ.Καραμανλή ; Γιατί του έχει βάλει λόγια ο… Τατούλης. Αυτή ήταν άλλωστε η πραγματική αιτία της διαγραφής.


Η πολιτική συμβίωση Καραμανλή- Τατούλη έληξε μια ημέρα πριν από τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης. Το ΠαΣοΚ υποστήριξε χθες στη Βουλή την επέκταση του συμφώνου και στα γκέι ζευγάρια, παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ψηλά τη σημαία της ισονομίας κράτησε μεταξύ άλλων η κυρία Σούλα Μερεντίτη . Μαθαίνω πάντως ότι η βουλευτής του ΠαΣοΚ δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ενώ η Δεξιά σε όλες τις χώρες είναι πιο γκέι από την Αριστερά (και με τις δύο έννοιες του όρου) οι σοσιαλιστές είναι εκείνοι που κάνουν πάντα το απαραίτητο «μασάζ» στην κοινή γνώμη.