Λίγο προτού ολοκληρωθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μέσα από αναιρέσεις, άλλοθι και μισόλογα, η αποδεικτική διαδικασία για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ χούλιγκαν στην Παιανία και την εν ψυχρώ δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου τον περυσινό Μάρτιο, ένα νέο στοιχείο, που μπορεί να ρίξει «φως στο σκοτάδι» μαρτυρικών καταθέσεων και απολογιών, αναστατώνει τους διαδίκους. Οι καταγραφές από τις κάμερες του Σταδίου Καραϊσκάκη, όπου λέγεται ότι απεικονίζεται η προσυγκέντρωση των φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού πριν από το «μακελειό της Παιανίας», μπορεί να δώσουν απαντήσεις για τον ρόλο αρκετών εκ των 27 χούλιγκαν που κάθονται στο εδώλιο. Παράγοντες της δίκης, όπως και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, θεωρούν το συγκεκριμένο υλικό καθοριστικό για την έκβαση της δίκης, αλλά τα επίμαχα βίντεο ουδέποτε περιελήφθησαν στη δικογραφία και η τύχη τους αγνοείται.

Ορισμένοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που εξετάστηκαν εκείνες τις ημέρες από την Ασφάλεια Αττικής κατέθεσαν ότι «σε αυτή τη συγκέντρωση μοιράστηκαν από αρχιχούλιγκαν του Ολυμπιακού, από τους οποίους ορισμένοι και υπάλληλοι της ΠΑΕ,μαχαίρια,λοστοί και άλλα εφόδια για τη μάχη με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού». Οι σχετικές καταγραφές του κλειστού κυκλώματος του σταδίου θα έδειχναν ποιος λέει την αλήθεια, καθώς στη δίκη οι κατηγορούμενοι ως «αρχηγοί» των χούλιγκαν προβάλλουν άλλοθι και υποστηρίζουν ότι δεν βρίσκονταν όχι μόνο στη συμπλοκή αλλά ούτε καν στην προσυγκέντρωση έξω από το γήπεδο. Παρά την κρισιμότητά τους, τα βίντεο δεν φαίνεται να αναζητήθηκαν από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, τουλάχιστον στην πρώτη φάση των ερευνών. Προ μερικών ημερών στη διάρκεια της δίκης ρωτήθηκε για το σχετικό υλικό από τον νομικό εκπρόσωπο της οικογενείας Φιλόπουλου κ. Θ.Σοφό ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος εργάζεται πλέον ως υπεύθυνος Ασφαλείας στην πειραϊκή ΠΑΕ. «Εκείνη την ημέρα δεν συνέβη τίποτα αξιοπρόσεκτο. Ηταν μια κανονική ημέρα…» ισχυρίστηκε ο πρώην αξιωματικός.

Ωστόσο οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει στην ΕΛ.ΑΣ. είναι διαφορετικές. «Τις πρώτες ώρες μετά τα επεισόδια στην Παιανία ποδοσφαιρικοί παράγοντες έσπευσαν στο κοντρόλ ρουμ του Σταδίου Καραϊσκάκη και μάζεψαν όλα τα βίντεοόπου αποτυπώνονται τα τεκταινόμενα εκτός του γηπέδου» ανέφερε η πληροφορία που έφθασε στην Αστυνομία. Μάλιστα το εσωτερικό κύκλωμα του γηπέδου στο Νέο Φάληρο διατηρεί τις καταγραφές των καμερών για 20 ώρες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα πληροφορήθηκαν όλα αυτά από υπάλληλο εταιρείας security ο οποίος ήταν υπεύθυνος του κοντρόλ ρουμ του γηπέδου εκείνη την ημέρα και φέρεται να υποστηρίζει ότι ήταν παρών και στην επίσκεψη των ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φαίνεται να απεχώρησε οικειοθελώς από την εταιρεία security λίγες εβδομάδες αργότερα- και η παραίτησή του, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνδέεται «με την αρπαγή των βίντεοχωρίς την τήρηση των σχετικών διαδικασιών». «Το Βήμα» επικοινώνησε μαζί του αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την παρουσία του συγκεκριμένου υπαλλήλου στο κοντρόλ ρουμ του Σταδίου Καραϊσκάκη την ημέρα του μακελειού της Παιανίας, στις 29 Μαρτίου 2007, επιβεβαιώνουν και εκπρόσωποι της εταιρείας security. Δηλώνουν ωστόσο άγνοια για τις καταγγελίες περί αφαίρεσης των κασετών του κλειστού κυκλώματος από παράγοντες της ομάδας, όπως και για τους λόγους της αποχώρησης του συγκεκριμένου υπαλλήλου από την εταιρεία τους. Παράγοντες της δίκης εξετάζουν ύστερα από αυτά να ζητήσουν από το δικαστήριο να διερευνήσει τι συνέβη με τα επίμαχα βίντεο και την προσυγκέντρωση του Σταδίου Καραϊσκάκη.