* Το πρόβλημα δεν είναι ότι γνωστός βουλευτής της συμπολίτευσης δηλώνει πως έχει στην κατοχή του κασέτες – και προφανώς δεν εννοεί dvd από προσφορές εφημερίδων! Ούτε ότι διατείνεται πως έχει σχετικώς ενημερώσει τον Πρωθυπουργό.


Το πρόβλημα είναι πως ο συγκεκριμένος βουλευτής φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τον ανασχηματισμό!


* «H κυβέρνηση θέλει να το κλείσει το θέμα των υποκλοπών, άρα σε 10-15 μέρες θα έχει κλείσει. Θα μείνει μόνο ένας πόλεμος μεταξύ Vodafone και Ericsson» είπε ο κ. Γ. Βουλγαράκης τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις περίφημες off the record δηλώσεις του καθ’ οδόν προς τη Λιβύη.


Τρεις ημέρες αργότερα, στις 16 Μαρτίου, η «Ελευθεροτυπία» είχε βασικό τίτλο: «Πόλεμος Ericsson – Vodafone». Ποιες 10-15 μέρες; Ούτε τρεις!


[Συμπτωματικώς εντελώς, ο μόνος δημοσιογράφος που υπερασπίστηκε δημοσίως το off the record υβρεολόγιο του κ. Βουλγαράκη κατά του κ. Γ. Παπανδρέου είναι γνωστός συνταξιούχος δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας».]


* Σας είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως. Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ ΝΔ και KKE στην Καρδίτσα. H ΝΔ δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον δήμαρχο της πόλης που ανήκει στο KKE, κ. Χρ. Τέγο. Και το KKE ανέλαβε να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο τον νομάρχη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Τόσο απλά, παστρικά και όμορφα. Πληροφορούμαι ότι έπεται συνέχεια και αλλού.


* Σας το είχαμε επίσης προαναγγείλει. Στα χέρια του εισαγγελέα κ. Δ. Παπαγγελόπουλου βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα το πολυσέλιδο πόρισμα της δικαστικής έρευνας για τις μετρήσεις τηλεθέασης της AGB. Τώρα ο εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινικές διώξεις ή αν θα το θέσει στο αρχείο. Αναμένουμε με ενδιαφέρον.


* Πολύ ζεστά έχει πάρει ο κ. Δ. Τσοβόλας την υπόθεση Κεχαγιόγλου. Κατά τη συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης του κ. I. Σίδερη, ο κ. Τσοβόλας δήλωσε ότι «δεν θα αφήσω τον Κεχαγιόγλου να γίνει εξιλαστήριο θύμα της κάθαρσης, όπως επιχειρήθηκε να γίνει και με εμένα!». Τι εννοούσε άραγε; Αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι;


* Και καλά ο κ. Βουλγαράκης ευλόγως επιχείρησε να αποσιωπήσει τις δηλώσεις που έκανε στο αεροπλάνο με τηλεφωνήματα σε τηλεοράσεις και εφημερίδες. Μόλις κατάλαβε τι είπε, κατάλαβε και τι θα συμβεί. Ο υπουργός Επικρατείας τον σιγοντάριζε επειδή κατάλαβε κι αυτός τι συνέβη, ή για άλλους λόγους;


* Εντονότατη κριτική στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων έκανε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Ενώ αν η τηλεόραση δούλευε όπως στη Σοβιετική Ενωση, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων θα το καθόριζε η ίδια η κυρία Παπαρήγα και θα είχε το κεφάλι της ήσυχο.


* Δεν ξέρω τι είχαν να πουν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ κ. T. Ρις με τον γενικό γραμματέα Προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης κ. Γ. Ζορμπά. Ξέρω όμως τι είχαν να φάνε – προφανώς ψάρι αφού έφαγαν στο «Milos». Ούτε που τολμώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί επί ΠαΣοΚ αν ο αντίστοιχος γενικός γραμματέας συνέτρωγε αμέριμνα με τον αμερικανό πρεσβευτή.


* Ποιος έκανε τις διαρροές; Για πρώτη φορά το Συμβούλιο των Συντονιστών της ΝΔ είδε πολλά από αυτά που συζήτησε να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ποιος τα έδωσε στον Τύπο; Οι υποψίες πέφτουν σε δύο καινούργιους που μπήκαν στο Συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό. Οι ανακρίσεις πάντως συνεχίζονται.


* Τριάντα χιλιάδες ειδικές εκδόσεις με ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη θα μοιράσει δωρεάν το υπουργείο Πολιτισμού. Αξιέπαινη πρωτοβουλία. Το ερώτημα είναι αν τις εκδόσεις αυτές το υπουργείο τις αγόρασε. Και συγκεκριμένα αν τις αγόρασε από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος. Ο οποίος συμπτωματικώς ανήκει στη βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κυρία Χρυσή Καρύδη. Ελπίζω η απάντηση να είναι αρνητική. Για λόγους τάξης…


* Καλά λόγια ακούω για τον νέο διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του αρχηγού του ΠαΣοΚ κ. Π. Γερουλάνο. Πολλοί μάλιστα συνδυάζουν την παρουσία του με τη βελτίωση της γενικότερης πολιτικής εικόνας του κ. Παπανδρέου. Ακόμη κι αν δεν είναι έτσι πάντως, σίγουρα τα δύο πράγματα συμπίπτουν.