Μπορεί οι θυελλώδεις άνεμοι του προηγούμενου τριημέρου να δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και να διέδωσαν γρήγορα την πυρκαϊά της ανατολικής Αττικής την περασμένη Πέμπτη, όμως στάθηκαν εμπόδιο στην έλευση των ιδιαίτερα θερμών αερίων μαζών, οι οποίες ταλαιπώρησαν με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ευρώπης. Ετσι, μόνο στη δυτική Ελλάδα σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες, καθώς δεν επηρεάζεται άμεσα από τα μελτέμια.


Σήμερα πάντως οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και έτσι και οι θερμοκρασίες θα ανεβούν λίγο στα ηπειρωτικά. Οι πιο ζεστές περιοχές θα είναι η δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία, τα βόρεια Ηπειρωτικά καθώς και περιοχές της Νότιας Κρήτης. Αντίθετα το Αιγαίο θα παραμείνει αρκετά δροσερό. H άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και έτσι στο διήμερο Τρίτης – Τετάρτης δεν αποκλείεται να φτάσει σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Ελλάδας τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου. Ευτυχώς όμως από την Πέμπτη θα αρχίσει σταδιακά ο υδράργυρος να υποχωρεί και έτσι την Παρασκευή θα κυμανθεί και πάλι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ παράλληλα αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.


Αναλυτικά σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πάνω από τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ασθενείς 3 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 – 6 και τοπικά στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί 7 μποφόρ, αλλά γρήγορα στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα εξασθενήσουν. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα βόρεια από 18 ως 36, στα δυτικά από 20 ως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 ως 37 και στα νησιά του Αιγαίου από 23 ως 34 βαθμούς Κελσίου.


Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθεί το μελτέμι, με μικρότερη όμως ένταση, αφού δεν θα ξεπερνάει τα 5 – 6 μποφόρ κυρίως στην περιοχή του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου. ΟΙ θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και οι μέγιστες θα φτάσουν στα δυτικά τους 39, στα βόρεια και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 – 38 και στα νησιά του Αιγαίου τους 35 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη όμως δεν αποκλείεται να αγγίξουν ακόμη και τους 40 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα.


Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει στην Ηπειρο και στη δυτική Μακεδονία και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πάνω κυρίως από τις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ με ενίσχυση στο βόρειο Ιόνιο στα 5 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 – 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση κυρίως στη δυτική Ελλάδα.


Την Παρασκευή αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές, ενώ στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα διατηρηθεί καλός με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 – 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 32 – 33 βαθμούς Κελσίου.